Kış aylarında menemen yapmak için taze malzemelerin yanı sıra dondurulmuş biber ve domates sosu da kullanılabilir. Kışlık menemen tarifi: Malzemeler: - 10 kg domates; - 1 kg sivri biber; - 2 çay bardağı sıvı yağ; - 3 yemek kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Domatesleri yıkayıp rendeleyin veya küp küp doğrayın. 2. Yeşil biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince dilimleyin. 3. Geniş bir tencereye sıvı yağ ve biberleri ekleyin, rengi dönene kadar kavurun. 4. Kavurduğunuz biberlerin üzerine domatesleri de ilave edin, birkaç kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. 5. Domatesler kaynamaya başladığında üzerine tuzu ekleyin ve tekrar karıştırın. 6. Daha sonra tencerenin kapağı açık kalacak şekilde domatesler suyunu çekene kadar, yaklaşık 2 saat, pişirin. 7. Suyunu çeken menemen sosunu kavanozlara sıcakken boşluk kalmayacak şekilde doldurun. 8. Kavanozun kapağını kapatın ve kavanozları ters çevirin. 9. Kavanozlar soğuduğunda güneş görmeyen, serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.