Kışlık menemen, taze sebzelerin yerine konservelenmiş veya kurutulmuş sebzeler kullanılarak yapılır. İşte kışlık menemen tarifi: Malzemeler: 10 kg domates; 1 kg yeşil biber; 2 çay bardağı sıvı yağ; 3 yemek kaşığı tuz. Hazırlanışı: 1. Yeşil biberleri doğrayıp sıvı yağda kavurun. 2. Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak kaynamaya bırakın. 3. Kaynayan menemene tuzu ekleyin, karıştırın ve suyun çekene kadar pişirin (yaklaşık 2 saat). 4. Menemen sıcakken kavanozlara doldurun, kapaklarını kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın. 5. Soğuduktan sonra serin ve güneş almayan bir yerde saklayın. Kışlık menemen, kuru, serin ve hava almayan ortamlarda muhafaza edilmelidir.