Koyun bölümleri şunlardır: 1. But: Koyunun arka ayaklarında yer alan, yağsız ve yumuşak etli bölümdür. 2. Kol: Koyunun ön bacaklarının üst kısımları, kaslı ve ince yağ dokularını içeren et türüdür. 3. Kaburga: Pirzola ve filetonun tamamını kapsayan, bütün göğüs kafesini içeren kısımdır. 4. Kelle: Koyunun baş kısmı, genellikle tütsülenme yöntemiyle pişirilir. 5. İncik: But ve kol kısmının arkasında bulunan, kemikli bir yapıya sahip et türüdür. 6. Paça: Koyunun ayakları, sağlığa faydalı olup çorba halinde tüketilir. 7. Sakatat: Koyun ve kuzunun tüketime uygun iç organları, ciğer, böbrek, dalak ve işkembe gibi. 8. Uykuluk: Koyunun timus ve pankreas bezleri.