Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıbrıs oltasında genellikle taze ekmek yem olarak kullanılır 2. Ayrıca, mamun, karides, midye ve yengeç gibi yemler de kullanılabilir 34.
- Ekmek: Kefal ve melanur, ispari gibi balıkların avında kullanılır 4.
- Mamun: Birçok balık türünde, özellikle tatlı sularda yılan balığı ve levrek avında tercih edilir 4.
- Karides: İri levrek, trança, mercan, lâhos, orfoz gibi balıkların avında kullanılır 4.
- Midye: Birçok amatör balıkçının ilk tercih ettiği yemlerdendir 4.
- Yengeç: Çipura avında kullanılır 4.
Yem seçimi, hedeflenen balık türüne ve av yapılacak bölgeye göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: