Buradasın
İzmir Körfezinde neden ölü balık var?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir Körfezi'nde ölü balıkların bulunmasının başlıca nedenleri şunlardır:
- Deniz Suyu Sıcaklığının Artması: Küresel ısınma ve iklim değişikliği etkisiyle deniz suyu sıcaklığının 29 dereceye ulaşması, "Dinoflagellate Gymnodinium" cinsi tek hücreli canlıların (plankton) popülasyonunda ani artışa yol açmıştır 1.
- Ötrofikasyon: Körfezdeki aşırı besin maddesi kirliliği, oksijen azalmasına neden olarak balıkların boğulmasına sebep olmaktadır 2.
- Kirlilik: Evsel ve endüstriyel atıklar, tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kimyasal maddeler gibi kirletici unsurlar su kalitesini olumsuz etkilemektedir 2.
Bu durumlar, balıkların oksijen yetersizliğinden dolayı ölümüne yol açmaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: