Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde balık yemi hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeleri hazırlama 34. Balık yemi için gerekli malzemeler ölçülür ve hazırlanır 3.
- Unları karıştırma 3. Geniş bir kaseye 1 su bardağı balık unu, 1/2 su bardağı mısır unu ve 1/4 su bardağı buğday unu eklenir ve spatula veya kaşıkla iyice karıştırılır 3.
- Balık yağı ekleme 3. Karışıma 2 yemek kaşığı balık yağı eklenir ve homojen bir hale gelene kadar karıştırılır 3.
- Spirulina ekleme (isteğe bağlı) 3. Renklendirici olarak 1 çay kaşığı spirulina eklenebilir 3.
- Hamuru yoğurma 3. Karışım, parçalanmayacak kadar kuru ve yapışkan olmayacak kadar nemli bir hamur elde edene kadar yoğrulur 3.
- Kurumaya bırakma 3. Balık yemi hamuru küçük parçalar halinde kesilerek kurumaya bırakılır 3.
- Kuruyan parçaları ufalama 3. Kuruyan hamur parçaları elle ufalayarak granül formu elde edilir 3.
- Saklama 3. Granüller uygun bir kapta saklanır 3.
Farklı balık türleri için aşağıdaki tarifler de kullanılabilir:
- Etçil balıklar için 4. 100 gram haşlanmış karides, bir çay kaşığı balık yağı, bir tatlı kaşığı jelatin ve bir yemek kaşığı haşlanmış bezelye blenderda püre haline getirilir 4. Jelatini sıcak suda eritip karışıma eklenir, balık yağı da ilave edilerek iyice karıştırılır 4. Karışım bir kaba dökülerek buzdolabında 2-3 saat sertleşmeye bırakılır 4.
- Otçul balıklar için 4. Bir avuç ıspanak, bir küçük havuç, bir tatlı kaşığı agar-agar, bir çay kaşığı spirulina tozu haşlanıp blenderdan geçirilir 4. Agar-agar az suda eritilip karışıma eklenir, spirulinayı da ilave ederek homojen bir hale getirilir 4. Karışım düz bir yüzeye yayılıp soğumaya bırakılır, ardından küçük küpler halinde kesilir 4.
- Hem etçil hem otçul balıklar için 4. 50 gram haşlanmış tavuk ciğeri, bir yemek kaşığı haşlanmış kabak, bir tatlı kaşığı jelatin ve bir çay kaşığı ezilmiş multivitamin blenderda püre yapılır 4. Jelatini erit
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: