Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japon bıldırcınları, hem yumurta hem de et üretimi için tercih edilen bir türdür 14. Dişileri, 6-8 haftalık olduktan sonra yumurtlamaya başlar ve yıl boyunca verimli bir şekilde yumurta üretimine devam ederler 4. Uygun çevre koşulları sağlandığında, bir Japon bıldırcını yılda ortalama 250-300, hatta 350 yumurta verebilir 5.
Ancak, Japon bıldırcınlarının yanı sıra Teksas bıldırcını ve Jumbo bıldırcını gibi türler de yüksek verimlidir 4. Teksas bıldırcını, beyaz renkli bir Japon bıldırcını varyasyonu olup yüksek et verimiyle bilinir 4. Jumbo bıldırcınları ise iri yapısı ve yüksek yumurta verimi sayesinde ticari yetiştiricilikte sıklıkla tercih edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: