Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arı şuruplaması yapmak için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Su Kaynatılması 235. Şurup hazırlanırken önce su kaynatılır ve içindeki mikroplar öldürülür 35.
- Şeker İlavesi 235. Ateş üzerinden indirilen suya toz şeker ilave edilir ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır 235.
- Tekrar Kaynatılmaması 25. Şurup kesinlikle tekrar kaynatılmaz; kaynamış şurup arılarda sindirim yolları bozukluklarına sebep olur 25.
- Katkı Maddeleri 23. Şurup ılık hale gelince bal, polen, vitaminler ve doğal limon suyu gibi katkılar eklenebilir 23.
- Oransal Ayarlama 23. Genel olarak 1 litre su için 2 kg şeker kullanılır 2. Ancak, ilkbahar aylarında bu oran 1:1'e, sonbahar aylarında ise 1:3'e düşürülebilir 23.
- Yemek Tuzu Eklenmemesi 2. Şuruba tuz katılmamalıdır; tuz, arılara zarar verir 2.
Arı şurubu hazırlarken lisanslı, şeker pancarından yapılmış ve invert şurup kullanılmasına dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: