Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şık peçete katlama tekniklerinden bazıları şunlardır:
- Dört yapraklı çiçek 2. Peçetenin köşeleri içe katlanıp, ardından tekrar ortaya doğru katlanır 2. Son olarak, orta kıvrımlar parmaklarla düzeltilir ve peçete ters çevrilir 2.
- Gül goncası 2. Peçete düz bir zemine serilir, sağ ve sol köşeler ortaya doğru katlanır 2. Katlanan kenarlar içe doğru tekrar katlanır ve uzun bir form elde edilir 2. Ucu doksan derecelik açıyla katlayarak gül şekli verilir ve yapraklar oluşturulur 2.
- Taç 14. Peçete açılır ve beyaz kısmı içeride kalacak şekilde ikiye katlanır 1. Sağ üst köşe, alt orta kısma katlanır ve sol alt köşe, üst orta kısma katlanır 1. Peçete ters çevrilir, alt ve üst kısımlar dışa doğru açılır 1.
- Papyon 3. Peçete dikdörtgen şeklinde katlanır ve ortasından kurdele veya lastik geçirilerek bağlanır 3.
- Z katlama 4. Peçete düz bir şekilde yerleştirilir ve sol kısım üçte ikisi kaplayacak şekilde katlanır 4. İlk katmanın üzerinden düz bir çizgi oluşturacak şekilde bastırılır ve aynı işlem sağ taraf için de yapılır 4.
- Garson katlama 4. Peçete düz bir zemine yerleştirilir ve yukarıdan aşağı doğru bir kat verilir 4. Ardından, hem sağ hem sol yan duble şekilde içe katlanır 4.
- V katlama 4. Peçete katlanır ve uzun ince bir form alana kadar kıvırma işlemine devam edilir 4. Ardından, sağ ve sol uçlar aşağı doğru kıvrılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: