Büfe çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir: Yiyecek türüne göre: Soğuk büfe: Salata, soğuk et ve zeytinyağlı yiyeceklerin bulunduğu büfedir. Sıcak büfe: Sıcak yiyeceklerin sergilendiği büfedir. Tatlı ve meyve büfesi: Her türlü tatlı ve meyvenin sunulduğu büfedir. İçecek büfesi: Her türlü içeceğin servis edildiği büfedir. Kullanım amacına göre: Kahvaltı büfesi: Kahvaltıda yenen yiyeceklerin sergilendiği büfedir. Brunch büfesi: Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği mönülerinde yer alan hafif yiyeceklerin bir arada sunulduğu büfedir. Gala büfesi: Ziyafet büfesi olarak da bilinir, ev sahibinin şanını gösteren gösterişli yiyeceklerle düzenlenir. Konsomasyon büfesi: Müşterilerin ödeyeceği ücretin aldıkları yiyeceklere bağlı olduğu büfedir. Satış tekniğine göre: Smörgasboard büfe: Konukların ne yerlerse yesinler sabit bir ücret ödediği büfe çeşididir. Vitrin büfesi: Restoranın uygun bir alanında müşterilerin dikkatini çekmek için düzenlenen büfedir.