Buradasın
Turp yetiştiriciliği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turp yetiştiriciliği için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Toprak Hazırlığı: Yabancı otlar ve kültür bitkisi artıkları temizlenir, toprak 15-20 cm derinlikte işlenir ve gübreleme yapılır 13.
- Ekim: Tohumlar, 10-15 cm sıra arası, 3-5 cm sıra üzeri mesafe korunarak 1,5-2 cm derinlikte toprağa yerleştirilir 13.
- Sulama: Düzenli sulama yapılır, toprağın kurumasına izin verilmez 24.
- Gübreleme: Genellikle azot, fosfor ve potasyum içeren gübreler kullanılır 14.
- Hasat: Turplar, toprak altından kırmızı rengiyle kendini göstermeye başladığında hasat edilir 2.
Turp yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: