Buradasın
Servis peçetesi katlama teknikleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Servis peçetesi katlama tekniklerinden bazıları şunlardır:
- Çam ağacı 2. Peçeteyi ikiye katlayıp kare yaptıktan sonra, açık taraftan katları tutarak geriye doğru katlama yapılır 2.
- Yüzüklü 23. Peçete üçgen haline getirilir, sivri uçlar ortaya doğru getirilerek kare oluşturulur 2. Katlanan uçlar açılır ve kat izinin ucundan içe doğru katlama yapılır 2.
- Cepli 23. Peçete düz bir şekilde yerleştirilir, alt kısım kıvrılır ve aynı kat üste doğru katlanır 3. Ardından soldan sağa üç kez katlanarak cep şekli verilir 3.
- Taç 23. Peçete ikiye katlanıp sağ üst köşe, alt orta köşeye katlanır 2. Ardından sol alt köşe, üst orta köşeye katlanır 2. Katlanan her bölüm düzlenir ve dörtgen oluşturulur 2.
- Z ve V 3. Peçete sol kısım ⅔ kaplayacak şekilde katlanır ve ilk katın üzerinden düz bir çizgi oluşturacak şekilde bastırılır 3. Aynı işlem sağ taraf için de yapılır 3.
- Gül goncası 4. Peçete düz bir zemine serilir, sağ ve sol köşeler ortaya doğru katlanır 4. Katlanan kenarlar içe doğru katlanır ve uzun bir form elde edilir 4.
- Dört yapraklı çiçek 4. Peçete köşelerden içe doğru katlanır, oluşan küçük kare ters çevrilir ve her köşe ortaya doğru katlanır 4. Son olarak yapraklar şekillendirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: