Buradasın
Protein neden köpürür ve nasıl önlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Protein tozunun köpürmesinin başlıca nedeni, proteinlerin su ve hava ile etkileşimidir 3. Bu etkileşim, protein moleküllerinin suyu ve havayı hapsetmesiyle köpük oluşumuna yol açar 3.
Köpürmeyi önlemek için bazı öneriler:
- Doğru karışım sırası: Shaker'a önce sıvıyı, ardından protein tozunu koyun 1.
- Karıştırma yöntemi: Shaker'ı yukarıdan aşağıya doğru sertçe değil, nazikçe sallayın 14.
- Karıştırma süresi: Karışımı iki dakika boyunca çalkalayın, ancak eliniz yoruluyorsa diğer elle devam edin 1.
- Sıvı miktarı: Ilık su veya ılık süt kullanarak, sıvı miktarını 150 ml civarında sınırlayın 4.
- Bekleme: Karışımı idman öncesi hazırlayıp, idman bitene kadar köpüğün sakinleşmesini bekleyin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: