Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyve kurutma ısısı, kullanılan yönteme göre değişiklik gösterir:
- Airfryer ile meyve kurutma: 60-70 derece aralığı, meyve kurutmak için ideal sıcaklıktır 1. Daha yüksek sıcaklıklarda meyvelerin dış yüzeyi hızlıca kuruyabilir veya yanabilirken iç kısmı hala nemli kalabilir 1.
- Fırında meyve kurutma: Kayısı, incir ve üzüm gibi meyveler için 40-50 derece, elma, erik gibi meyveler için 50 derece, portakal için 90 derece kullanılabilir 2.
- Güneşte meyve kurutma: Güneşte meyve kurutmak için özel bir ısı ayarı gerekmez, meyveler doğal güneş ışığında kurutulur 4.
Meyve kurutma makinesi kullanılıyorsa, cihazın kullanım kılavuzunda hangi meyvenin ne kadar sürede kuruyabileceği belirtilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: