Buradasın
Kayseri'de tavukçuluk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri'de tavukçuluk, özellikle yumurta tavukçuluğu ve son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan gezer tavuk (salma tavukçuluk) yetiştiriciliği şeklinde yapılmaktadır 12.
Yumurta tavukçuluğu, modern kafeslerde, büyük işletmelerde gerçekleştirilmektedir 1. 2024 yılı itibarıyla Kayseri'de 80 irili ufaklı işletmede, çoğu modern kafeslerde olmak üzere, 3.500.000 kapasiteli yumurta üretimi yapılmaktadır 1. Bu miktar, ülke toplamının yaklaşık %4'ünü oluşturmaktadır 1.
Gezer tavukçuluk, imkânı olan yerlerde, özellikle kırsal kesimlerde, 40-50 veya bazen 100 tavuk kapasiteli olarak yapılmaktadır 1. Elde edilen yumurtalar satışa sunulmaktadır 1.
Kayseri'de tavukçuluk yapan bazı işletmeler:
- Özpak Gıda 1;
- Tarım Gıda 1;
- Birlik 1;
- Elagöz Tavukçuluk 1;
- Etaş 1;
- Şen 1;
- Borazan Tavukçuluk 1;
- Tecikler 1;
- KAYTAŞ 15.
Tavukçuluk yaparken, hayvanların kafeste değil, serbest bir şekilde dolaşarak yetiştirilmesi ve tüm aşılarının yapılmış olması gibi hususlara dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: