Buradasın
Hakiki organik bal nasıl anlaşılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki organik balın anlaşılmasına yardımcı olabilecek bazı yöntemler:
- Etiket kontrolü: Balın içindekiler kısmında sadece "bal" yazmalıdır 1. Şüpheli katkı maddeleri ve koruyucular içeren ballardan kaçınılmalıdır 1.
- Renk ve kıvam: Hakiki bal, koyu renkte ve yoğun kıvamlıdır 14. Sahte bal ise açık renkte ve cıvık kıvamdadır 1.
- Tadımı: Doğal balın tadı zengin ve yoğundur, hafif bir ekşilik ve çiçeksi bir aroma içerebilir 14. Sahte bal ise şekerli ve yapay bir tat ile karakterize edilir 1.
- Cam kavanoz testi: Bir miktar bal, cam bir kavanoza veya bardağa döküldüğünde, hakiki bal dibe çöker ve sıvı tabakasının altında kalır 1.
- Su testi: Bir çay kaşığı bal, bir bardak suya eklendiğinde, hakiki bal suyun dibine çöker ve suda çözünmez 15.
- Kristalleşme: Gerçek bal, zamanla doğal olarak kristalleşir 13. Sahte bal, uzun süre boyunca kristalleşmez 1.
- Alev testi: Bir çay kaşığı bal, bir kağıt peçeteye sürülüp çakmakla yakıldığında, hakiki bal kolayca yanar 15.
En kesin yöntem, balın akredite laboratuvarlarda analiz edilmesidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: