Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi odunu kesmek için aşağıdaki adımları izlemek önemlidir:
- Kaliteli ekipman kullanımı: Kesilecek odunu kesmek için sapı kuvvetli bir balta veya benzinli testere gibi uygun bir ekipman kullanılmalıdır 14.
- Zamanlama: Odunu yakmayı planladığınız tarihten en az altı ay önce kesmek, odunun en uzun süre kurumasını sağlar 23.
- Kesim tekniği: Kütüklerin uçlarını düz ve kare şeklinde kesmek, dalların işaret ettiği yöne ters yönde kesmek ve budak yerlerinden kaçınarak kesmek gereklidir 23.
- Güvenlik önlemleri: Kesim sırasında koruyucu gözlük ve eldiven takmak, ayrıca saçılan parçalardan korunmak için dikkatli olmak önemlidir 12.
- Depolama: Kesilen odunları, hava sirkülasyonu olan, yerden yüksek ve yağmurdan korunan bir yerde depolamak gerekir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: