400 ve 1000 kum bileme taşının kullanımı: 1. Hazırlık: Bileme taşını 5-10 dakika suya batırın, üzerinde baloncuklar kalmayana kadar bekleyin. Kaymaz bir yüzeye sabitleyin. Eldiven kullanın. 2. Bıçağı bileme taşına yerleştirin: Bıçağı 22,5 derecelik bir açıyla, dipten başlayıp uçta bitirerek yavaşça aşağı ve yumuşak bir hareketle bileme taşının uzun kenarında uzaklaştırarak çekin. 3. Bilemeye devam edin: Açıyı değiştirmeden işlemi birkaç kez tekrarlayın. 4. Diğer tarafı bileyin: Bıçağı diğer tarafa çevirin ve aynı hareketi kullanarak ters tarafı da bileyin. 5. İnce kumla son dokunuşlar (isteğe bağlı): Daha ince kum içeren tarafta, biraz daha dar bir açı kullanarak bıçağın ince bilemesini yapın. 6. Çapak alma: Zımparalama sırasında bıçak ağzına yapışan küçük metal çapakları temizlemek için skoç mop kullanın. 7. Keskinliği test etme: Bileme işleminin ardından, bıçağı kağıt üzerinde test edin. 400 kum, çok donuk bıçakları keskinleştirmek için kullanılır. Bileme işlemi, bıçağın keskinliğini ve performansını korumak için düzenli olarak yapılmalıdır.