Buradasın
Ambalaj parşömeni ne işe yarar?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ambalaj parşömeninin bazı kullanım amaçları:
- Yağlı ve yapışkan yiyeceklerin ambalajlanması 12. Parşömen kağıdı, yağ ve neme karşı direnç göstererek yiyeceklerin tazeliğini ve dokusunu korur 12.
- Pişirme malzemelerinin kaplanması 12. Kızartılmış yiyecekler, fırında pişirilecek balıklar ve hamur işlerinin sarılmasında kullanılır 12.
- Et ve şarküteri ürünlerinin paketlenmesi 12.
- Sebzelerin taze tutulması 1. Parşömen, sebzeleri kirlenmeye karşı doğal bir bariyer oluşturarak korur 1.
- Isıya dayanıklılık 1. 230-250°C gibi yüksek sıcaklıklara dayanabilme özelliği sayesinde fırınlama ve kızartma uygulamalarında kullanılabilir 1.
- Antibakteriyel ve antifungal özellikler 1. Yoğun dokusu sayesinde bakteri oluşumunu önleyerek yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: