UKON (Ulusal Kırmızı Et Konseyi) tarafından belirlenen kırmızı et fiyatları, karkas etin kas dokusu, yağ miktarı ve yaş gibi kriterlere göre sınıflandırılmasıyla belirlenir. Bu sınıflandırma şu şekilde yapılır: 1. Hayvanın Yaşı: Sığır karkas etleri, 8 aylıktan başlamak üzere A, B, C, D, E ve Z olmak üzere 6 kategoriye ayrılır. 2. Kas Yapısı ve Yağ Miktarı: Karkas etler, kas yapısına göre S (en üst), E (mükemmel), U (çok iyi), R (iyi), O (orta-vasat), P (kötü) gibi harflerle; yağ dokusuna göre ise 1 (düşük), 2 (zayıf), 3 (ortalama), 4 (yüksek), 5 (çok yüksek) gibi rakamlarla sınıflandırılır. 3. Fiyatlandırma: Sınıflandırma sonuçlarına göre, karkas etin her 100 kilogram başına pazar fiyatı belirlenir.