• Buradasın

    Silifke Yoğurdu neden AB tescili alamadı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Silifke Yoğurdu'nun AB tescili alamamasının nedeni, tescil sürecinin henüz tamamlanmamış olması olabilir. 23 Ocak 2025 tarihinde yapılan açıklamaya göre, Silifke Yoğurdu Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili almış ve 30. ürün olarak listeye eklenmiştir 123. Ancak, AB süreci devam eden 70 coğrafi işaret ve üç geleneksel ürün adı olduğu belirtilmiştir 35.
    Silifke Yoğurdu'nun AB tescili alabilmesi için gerekli tüm koşulların yerine getirildiği ve gerekli incelemelerin tamamlandığı varsayıldığında, tescilin neden geciktiğine dair spesifik bir bilgi bulunmamaktadır.
    Daha fazla bilgi için Silifke Ticaret ve Sanayi Odası veya Türk Patent ve Marka Kurumu ile iletişime geçilmesi önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Silifke yoğurdunun özelliği nedir?

    Silifke yoğurdunun bazı özellikleri: Üretim malzemesi: Esas olarak keçi sütünden üretilir, keçi sütünün azaldığı dönemlerde %80 inek sütü ve %20 keçi sütü karışımı da kullanılabilir. Üretim yöntemi: Sütün odun ateşinde bakır kazanda havalandırılarak kaynatılması ve incir sütüyle mayalanması, ona benzersiz bir tat ve doku kazandırır. Doğallık: Hiçbir katkı maddesi, tatlandırıcı veya koruyucu içermez. Kıvam: Yüksek kuru madde ve yağ içeriği nedeniyle kıvamlıdır ve ağızda kremsi bir his bırakır. Renk: Keçi sütünün yağ globüllerinin boyutlarının inek sütü yağ globüllerinden küçük olması nedeniyle daha beyazdır. Aroma: Sütün odun ateşinde kaynatılması nedeniyle tütsü aromasına sahiptir. Raf ömrü: Tamamen doğal olduğu için diğer yoğurtlara göre daha kısadır.