• Buradasın

    Silifke Yoğurdu neden AB tescili alamadı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Silifke Yoğurdu, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alabilmiştir 12. Dolayısıyla, tescil alamama gibi bir durum söz konusu değildir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Silifke yoğurdunun özelliği nedir?

    Silifke yoğurdunun özellikleri şunlardır: 1. Üretim Malzemesi: Toros Dağları'ndaki endemik bitkilerle beslenen keçiler ve bu bölgelerden beslenen ineklerden elde edilen sütlerin karışımından oluşur. 2. Kıvam ve Aroma: Yüksek kuru madde ve yağ içeriği nedeniyle kıvamlı bir yoğurttur ve ağızda kremsi bir his bırakır. 3. Renk: Keçi sütünün yağ globüllerinin boyutlarının inek sütü yağ globüllerinden küçük olması nedeniyle daha beyazdır. 4. Tütsü Aroması: Sütün odun ateşinde kaynatılması nedeniyle tütsü aromasına sahiptir. 5. Raf Ömrü: Doğal olması nedeniyle raf ömrü diğer yoğurtlara göre daha kısadır.