• Buradasın

    SGK'da 4A sicil no ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    SGK'da 4A sicil no, SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) kapsamında sigortalı olarak çalışmaya başlayan herkese verilen numaradır 24.
    Bu numara, çalışanların sigorta ve prim durumlarını takip edebilmeleri için kullanılır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    SGK işyeri sicil no ile ünvan sorgulama nasıl yapılır?
    SGK işyeri sicil numarası ile ünvan sorgulama e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bunun için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı web sitesine giriş yapın ve T.C. kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapın. 2. Ana sayfada bulunan arama çubuğuna "SGK Hizmet Dökümü" veya "İşyeri Ünvan Listesi e-Devlet Sorgulama" menüsünü yazın. 3. Karşınıza çıkan menüden "Barkodlu Belge Oluştur" seçeneğini tıklayın. 4. Sistem, çalışma hayatınıza dair tüm hizmetleri ve en son sayfada işyeri ünvan listesini içeren barkodlu bir belge oluşturacaktır. Ayrıca, SGK işyeri sicil numaranızı SGK işveren sistemi veya SGK merkezlerinden de öğrenebilirsiniz.
    SGK işyeri sicil no ile ünvan sorgulama nasıl yapılır?
    E-devletten SGK işyeri sicil numarası nasıl alınır?
    E-Devlet üzerinden SGK işyeri sicil numarasını almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı web sitesine giriş yapın. 2. "Sosyal Güvenlik Kurumu - E-SGK Şifre" bölümüne tıklayın. 3. Adınıza kayıtlı tüm işyerlerinin sicil numaralarını görüntüleyin. Alternatif olarak, SGK tahakkuk fişi veya hizmet listesi üzerinde de sicil numaranızı bulabilirsiniz.
    E-devletten SGK işyeri sicil numarası nasıl alınır?
    SGK sicil no nedir?
    SGK sicil numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı işverenlerin işyerlerini tanımlamak için kullanılan bir numaradır. Bu numara ile işverenler, prim ödeme ve hizmet bildirimleri gibi SGK'ya yönelik işlemleri gerçekleştirir. SGK sicil numarasının özellikleri: - 26 haneden oluşur. - İlk hane, işyerinin türünü (özel sektör için "2", kamu sektörü için "1") belirtir. - Diğer haneler, faaliyet kodu, şube kodları ve taşeron kodunu içerir.
    SGK sicil no nedir?
    SGK 4A hizmet dökümü nasıl alınır?
    SGK 4A hizmet dökümü almak için iki farklı yöntem bulunmaktadır: 1. e-Devlet üzerinden: e-Devlet sistemine giriş yaparak, arama çubuğuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazıp, 4A hizmet dökümünü seçebilirsiniz. 2. SGK müdürlüklerinden: T.C. kimlik kartınızla en yakın SGK müdürlüğüne giderek, hizmet dökümü talep edebilirsiniz. Ayrıca, e-Devlet sisteminde giriş yaptıktan sonra, "Barkodlu Belge Oluştur" butonunu seçerek hizmet dökümüne barkod ekleyebilir ve belgenin doğruluğunu e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.
    SGK 4A hizmet dökümü nasıl alınır?
    4a sigortalı kimler?
    4A sigortalı, eski adıyla SSK'ya prim ödeyen ve özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsar. Bu kapsama giren bazı meslek grupları şunlardır: - satış sorumlusu; - muhasebeci; - tasarım sorumlusu.
    4a sigortalı kimler?
    SGK sicil no kaç haneli olur?
    SGK sicil numarası 26 haneli olur.
    SGK sicil no kaç haneli olur?
    SGK sicil no ile işyeri sorgulama nasıl yapılır?
    SGK sicil numarası ile işyeri sorgulama aşağıdaki yöntemlerle yapılabilir: 1. e-Devlet Kapısı: e-Devlet sistemine giriş yaparak "Sosyal Güvenlik Kurumu - E-SGK Şifre" bölümünden adınıza kayıtlı tüm işyerlerinin sicil numaralarını görüntüleyebilirsiniz. 2. SGK İşveren Sistemi: SGK işveren portalına giriş yaparak sicil numaranızı öğrenebilirsiniz. 3. SGK Müdürlükleri: İlgili SGK müdürlüğüne giderek gerekli evrakları ibraz ederek sicil numaranızı sorgulatabilirsiniz. 4. Ticaret Odası İnternet Sitesi: İş yerinin bulunduğu şehirdeki Ticaret Odası'nın internet sitesi üzerinden sicil numarasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca, SGK tahakkuk fişi veya hizmet listesi üzerinde de sicil numaranızı bulabilirsiniz.
    SGK sicil no ile işyeri sorgulama nasıl yapılır?