Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pervari balının pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Üretim Yöntemi: Pervari balı, ilkel örme sepet karakovanlarda üretilir ve bu yöntemde arılara müdahale edilmez 14. Bu, balın doğal ve katkısız olmasını sağlar, ancak üretim maliyetini artırır.
- Coğrafi Şartlar: Balın üretildiği Herekol Dağı eteklerindeki yaylalar, zengin flora ve uygun iklim şartları sayesinde yüksek kalitede bal elde edilmesini sağlar 12. Bu da maliyeti ve dolayısıyla fiyatı etkiler.
- Sınırlı Üretim: Yıllık bal üretimi, bölgedeki arıcılık koşullarına bağlı olarak ortalama 750 kg ile sınırlıdır 1. Bu da arzın kısıtlı olmasına ve fiyatın yüksek olmasına yol açar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: