Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pervari balının pahalı olmasının bazı nedenleri:
- Yüksek besin değeri: Siirt'in yüksek rakımlı yaylalarında üretilen Pervari balı, zengin bitki örtüsü sayesinde yüksek besin değerine sahiptir 12.
- Coğrafi işaret tescili: Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 21 yıl önce coğrafi işaret belgesi ile tescil edilmiştir 12.
- İzole üretim: Sahte üretimi engellemek amacıyla Pervari Kaymakamlığı tarafından izole bölgeler belirlenmiştir 1.
- Doğal üretim: Kara kovanlarda, arılara müdahale edilmeden, zirai ilaç kullanılmadan üretilmektedir 4.
- Az üretim: Arıcıların her kovandan maksimum 2 kilo bal alması ve üretimin genellikle küçük ölçeklerde yapılması da fiyatı etkileyen faktörler arasındadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: