• Buradasın

    Luca'da devir işlemi ne zaman yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Luca'da devir işlemi genellikle yılbaşında yapılır 5. Ancak, yeni yıla kayıt girmek gerektiği için devir işlemi birden çok defa da yapılabilir 5.
    Devir işlemi ayrıca, cari hesaplar ve stok durumu kesinleşince de gerçekleştirilebilir 45.
  • Konuyla ilgili materyaller

    Luca'da önceki yıl devreden KDV nasıl yapılır?

    Luca'da önceki yıl devreden KDV'yi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Müşteri Listesi ekranına girip, Diğer İşlemler butonuna tıklayarak KDV hesaplarını düzenlemek için ilgili seçeneği seçin. 2. KDV Hesaplarını Girin başlıklı ekranda, hesap kodları ve kırılımları otomatik olarak gelecektir. 3. Genel sekmesinde Sistemden Al butonuna basarak hesapları beyannameye aktarın. 4. İndirilecek KDV Dağılımı sekmesinde, devreden KDV'nin oranlara göre tanımlamasını yapın. Ayrıca, KDV Tahakkuk Fişi Oluşturma İşlemleri bölümünden de devreden KDV hesaplarını mahsup etmek için otomatik tahakkuk fişi oluşturulabilir.

    Luca yeni dönem ne zaman?

    LUCA muhasebe programında yeni dönem açma işlemi Şubat 2012 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmıştır.

    Luca'da dönem açma nasıl yapılır?

    Luca'da dönem açma işlemi şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. Yönetici Modülü'ne girin ve Müşteri İşlemleri menüsünden Müşteri Listesi'ni seçin. 2. İlgili müşteriyi seçtikten sonra, ekranın üst kısmındaki Dönem butonuna basın. 3. Açılan dönem listesinde sol alttaki Yeni butonuna tıklayın. 4. Dönem alanında otomatik olarak 2021 yılı seçili gelecektir, bu alanı düzenleyin. 5. Firmanızın bilanço mu yoksa işletme hesabı mı olduğuna dair seçim işlemini tamamlayın ve Kaydet butonuna basarak dönem açma işlemini bitirin. Ayrıca, toplu dönem açma işlemi için Yönetici Modülü'nde Diğer İşlemler menüsünden Toplu Dönem Açma alanını kullanabilirsiniz.

    Lucada devir fişi nasıl kesilir?

    Luca'da devir fişi kesmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Sistemde kayıtlı daha önce oluşturulmuş envanter fişlerinin seçilmesi gerekmektedir. 2. Fiş tarihi ve açıklaması yazılıp "Fiş Kes" butonuna basılması yeterlidir. 3. Sistem, oluşturulan envanter fişlerine göre otomatik olarak devir fişlerini gider listesinde oluşturur. 4. Devir işlemi ile ilgili rapor, "Rapor" butonuna basılarak görüntülenebilir. 5. Oluşturulan fişleri, kayıtlı devir fişleri kutusundan bulup "Fiş Sil" butonuna basarak silmek mümkündür.

    Luca devir e-imza nasıl yapılır?

    Luca'da e-imza ile devir işlemi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. E-imzayı takın ve Luca'da "Yönetici" bölümüne girin. 2. "Luca Üyelik İşlemleri"ne tıklayın ve "Devir Başvuru" seçeneğini seçin. 3. Devreden ve devralan Luca üye numaralarını ilgili alanlara yazın. 4. Devredilecek müşterileri ekleyin ve işlemi e-imza ile imzalayın. 5. İşlem tamamlandığında, karşı tarafın mail adresine bir link gönderilecektir. Devir işlemi sırasında ayrıca aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir: Devreden ya da devralan Luca üyesinin cep telefonu numarası ve e-posta adresi sistemde kayıtlı olmalıdır. Transfer edilecek firmanın TCKN-VKN bilgileri doğru yazılmalıdır.

    Lucada etkin defter ne demek?

    Etkin defter ifadesi, Luca Muhasebe Programı'nda yevmiye defteri anlamında kullanılmaktadır.

    Luca'da kapanış kaydı nasıl yapılır?

    Luca'da kapanış kaydı yapmak için "Fiş Tipi" olarak "Kapanış Fişi" seçilmelidir. Kapanış fişi kaydedildiğinde, sistem tarafından mizandaki rakamlar otomatik olarak alınır ve ters kayıtla kapatılır.