• Buradasın

    Basit usulde özel şartlar ne zaman kalkacak?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Basit usulde özel şartların kalkma tarihi, 1 Ocak 2025 olarak belirlenmiştir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Basit Usulde KDV'siz satış yapabilir mi?
    Evet, basit usulde vergilendirilen mükellefler KDV'siz satış yapabilirler. Basit usulde vergilendirilenlerin teslim ve hizmetleri Katma Değer Vergisi (KDV) açısından istisna tutulmuştur, bu nedenle bu mükellefler KDV tahsil etme veya beyanname verme yükümlülükleri yoktur.
    Basit Usulde KDV'siz satış yapabilir mi?
    İşletme basit usulde kaç yıl kalabilir?
    İşletme, basit usulde iki yıl kalabilir.
    İşletme basit usulde kaç yıl kalabilir?
    Basit usule geçenler defter tutar mı?
    Basit usule tabi mükellefler defter tutma zorunluluğuna sahip değildir.
    Basit usule geçenler defter tutar mı?
    Basit usul ne iş yapar?
    Basit usul, küçük ölçekli işletmeler ve belirli gelir sınırlarının altındaki serbest meslek sahipleri için vergi hesaplama ve muhasebe işlemlerini kolaylaştıran bir vergilendirme sistemidir. Basit usule tabi olanların yaptığı işler arasında şunlar yer alır: - bakkal, market, manav gibi ticaret işletmeleri; - çay ocağı, kantin işletmeciliği; - taksi işletmeciliği; - terzi, kuaför, tamirci, marangoz, tesisatçı gibi zanaatkârlar; - ziraatçiler. Bu sisteme dahil olabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen diğer şartların da sağlanması gerekmektedir.
    Basit usul ne iş yapar?
    Basit Usulde KDV var mı?
    Basit usulde vergilendirilen mükellefler için KDV istisnası uygulanmaktadır. Bu nedenle, basit usule tabi mükellefler tarafından KDV tahsil edilmez, KDV beyannamesi verilmez ve yapılan alışverişlerde ödenen KDV, maliyet unsuru olarak değerlendirilir.
    Basit Usulde KDV var mı?
    Basit usulden gerçek usule geçince tekrar basit usule dönülür mü?
    Basit usulden gerçek usule geçtikten sonra tekrar basit usule dönmek mümkündür, ancak belirli şartlar ve süreler dahilinde. Tekrar basit usule dönülebilecek durumlar: - Kendi isteği üzerine gerçek usulden basit usule geçiş. - Takvim yılı içinde basit usul şartlarını kaybetme durumunda, ertesi takvim yılı başından itibaren tekrar basit usule dönüş. Dikkat edilmesi gereken hususlar: - Gerçek usulden basit usule geçiş için Ocak ayının başından otuz birinci günü akşamına kadar vergi dairesine yazılı başvuru yapılmalıdır. - İşini terk eden mükellefler, terk tarihini takip eden yılın başından itibaren iki yıl geçmedikçe basit usule dönemezler.
    Basit usulden gerçek usule geçince tekrar basit usule dönülür mü?
    Basit Usulde Yıllık Satış Haddi Nasıl Hesaplanır?
    Basit usulde yıllık satış haddi, mükelleflerin ticari faaliyetlerinden elde ettikleri yıllık satış tutarının belirlenen limiti aşmaması durumunda hesaplanır. 2024 yılı için basit usulde yıllık satış haddi 1.100.000 TL olarak belirlenmiştir.
    Basit Usulde Yıllık Satış Haddi Nasıl Hesaplanır?