• Buradasın

    ATM'ler hangi imar alanına yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    ATM'ler, **imar planında belirlenmiş ticaret alanları veya merkezi iş alanları gibi uygun yerlere yapılır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    ATM imar planı gerektirir mi?

    ATM'lerin imar planı gerektirip gerektirmediği, kurulacakları yere ve özelliklerine bağlı olarak değişir. 3194 sayılı İmar Kanunu'na göre, bankaların özel mülkiyete tabi taşınmazlara koyacakları ATM'ler ruhsat gerektiren yapılar kapsamında değildir. Ayrıca, ATM'lerin yaya ve trafik akışını etkilemeyecek şekilde yapılması ve kent estetiği açısından bir sakınca oluşturmaması önemlidir.

    Plansız alanlar imar yönetmeliği nedir?

    Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği, belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan, planı bulunmayan alanlardaki yapılaşmaların fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla hazırlanmış bir yönetmeliktir. Bu yönetmelik, aşağıdaki konuları kapsar: - Yerleşik alanlar: Mevcut yerleşim yerlerinin sınırları ve müstakbel gelişme alanları. - Yapı şartları: Kat sayısı, yükseklik, çekme ve çatı katı yapılamaması gibi yapı ile ilgili hükümler. - Parsel büyüklükleri: Yeni yapı ve ilave yapı yapılabilmesi için parsel büyüklüklerinin belirli kriterlere uygun olması gerekliliği. - Belediye hizmetleri: Belediyeye ait yerlerde yapılabilecek tesisler ve bu tesislerin yapım koşulları.

    Planlı alanlar tip imar yönetmeliği nedir?

    Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, yapılaşma ve denetime ilişkin usul ve esasları belirleyen bir yönetmeliktir. Yönetmeliğin kapsamı uygulama imar planı bulunan alanları kapsar. Yönetmeliğin bazı maddeleri: - Kotlandırma: Binalara yoldan veya tabii zeminden kot verilir. - Taban alanı: Net imar parsel alanı üzerinden belirlenir. - İfraz ve tevhit: Parselasyon planı bulunan yerlerde belirli koşullara göre yapılır. - Yüksek nitelikli konut (rezidans): Ticaret, konut ve merkezi iş alanlarında yapılabilen, belirli hizmetleri sunan konut binalarıdır. Bu yönetmelik, kentsel dönüşüm, merkezi idare yatırımları ve özel yapım gerektiren yapılaşmalarda da uygulanır.

    Tercihli imar alanı ne anlama gelir?

    Tercihli imar alanı, imar planlarında belirtilen ve ticaret bölgelerinde yer alan tesislere ilave olarak konutların da yapılabildiği alanlardır. Bu bölgelerde, yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra yeni inşa edilecek yapılarda, konut ve ticaret girişlerinin ayrı olarak tertip edilmesi gerekmektedir.