• Buradasın

    Akçe ucuz olursa mal pahalı olur atasözü ne anlama gelir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Paran ucuz olursa, sen pahalı olursun" atasözü, maddi durumu iyi, parayı araç olarak gören, cömert, çok alışveriş yapan ve bol bahşiş veren kişinin, parasından yararlananlardan büyük saygı göreceğini ifade eder 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Ekonomi ile ilgili atasözleri nelerdir?
    Ekonomi ile ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Bir kuruş bir yavruyken, bir lira bir dev olur." - Tasarrufun önemini vurgular, küçük tutarlarda bile tasarruf etmek zamanla önemli bir servet biriktirmeye yol açabilir. 2. "Damlaya damlaya göl olur." - Sürekli ve tutarlı çabanın önemini vurgular, küçük yatırımlar bile zamanla önemli getiriler sağlayabilir. 3. "Ucuza aldığın, pahalıya çıkar." - Kaliteli ürünlere yatırım yapmanın önemini vurgular, ucuz ürünler genellikle düşük kalitelidir ve uzun vadede daha fazla maliyete neden olabilir. 4. "Altın değerinden satılmaz." - Değerli şeylerin zamanla değerinin artacağını vurgular, akıllı yatırımlar uzun vadede önemli finansal kazançlar sağlayabilir. 5. "Aç kurt gibi borca düşme." - Aşırı borçlanmanın tehlikelerine dikkat çeker, borçlanmak ciddi finansal sıkıntılara yol açabilir.
    Ekonomi ile ilgili atasözleri nelerdir?
    Ucuz olan pahalı alır ne demek atasözü?
    "Ucuz olan pahalı alır" atasözü, ucuz malların genellikle kalitesiz olduğunu ve çabuk eskidiğini, bu yüzden daha sonra tekrar alınması gerektiğini ifade eder.
    Ucuz olan pahalı alır ne demek atasözü?
    Mal mülk ile ilgili atasözleri nelerdir?
    Mal mülk ile ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Mal melameti örter". Zenginlik, kişinin ayıplarını kapatır. 2. "Mal müşteriye göre satılır". Bir malın alıcı varsa o mal satılabilir, yoksa satılması mümkün değildir. 3. "Mal bulunur, can bulunmaz". Çalışarak kazanç sağlanabilir, mal ve mülk sahibi olunabilir fakat sağlıklı olmadığımız zaman bunların hiçbir önemi yoktur. 4. "Mal adamı hem dost hem düşmandır". Zenginlik insanı rahat yaşattığı gibi birtakım sıkıntılara da sokabilir. 5. "Balın olsun tek, sinek Bağdat'tan gelir" gelmesine neden olur.
    Mal mülk ile ilgili atasözleri nelerdir?
    Pahalıya mal olmak ne demek?
    "Pahalıya mal olmak" deyimi, çok para, emek harcanarak oluşturulmuş olmak anlamına gelir.
    Pahalıya mal olmak ne demek?
    En eski atasözleri nelerdir?
    En eski Türk atasözlerinden bazıları şunlardır: 1. Emgek eginde kalmas (Sıkıntı ebediyen sırtta kalmaz). 2. Kutsuz kuyugka kirşe kum yağar (Kısmetsiz kişi kuyuya girse kum yağar). 3. Ot tese ağız köymes (Ateş demekle ağız yanmaz). 4. Erdem başı tıl (Faziletin başı dildir). 5. Ermegüğe eşik art bolur (Tembele eşik dağ geçidi olur). Bu atasözleri, Kaşgarlı Mahmut'un Divan-ı Lügati’t Türk ve Edip Ahmet Yükneki'nin Atebetü’l Hakâyık eserlerinde yer almaktadır.
    En eski atasözleri nelerdir?
    Akçesi ucuz olmak ne demek?
    "Akçesi ucuz olmak" deyimi, paraya değer vermemek, cömert ve eli açık olmak anlamına gelir.
    Akçesi ucuz olmak ne demek?
    En çok kullanılan atasözleri nelerdir?
    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. Armut dibine düşer: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. Bin ölçüp, bir biçmeli: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi: Bir işe başlamadan önce iyice düşünmek gerekir. 4. Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz: Çaba göstermeden, emek sarf etmeden bir şey elde etmek mümkün değildir. 5. Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma: Erken kalkıp işe koyulan kişi, işlerini daha kolay halleder ve daha verimli olur. 6. Et tırnaktan ayrılmaz: Birbirine çok yakın olan insanlar, aralarında ne yaşanırsa yaşansın birbirlerinden kolay kolay kopamazlar. 7. Ev alma, komşu al: Bir ev satın alırken veya bir yere taşınırken, o yerin komşularını da dikkate almak gerekir. 8. Gülme komşuna, gelir başına: Başkalarının başına gelen talihsiz durumlara gülmemek gerekir, çünkü aynı durum bir gün senin başına da gelebilir. 9. Güneş balçıkla sıvanmaz: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 10. Hamama giren terler: Bir işe girişen kişi, o işin gerektirdiği zorluklara katlanmak zorundadır.
    En çok kullanılan atasözleri nelerdir?