Buradasın
51 seri nolu tebliğ ile yeme içme hizmetlerinde KDV oranı nasıl uygulanacağı konusunda farklı örneklerle açıklık getirilmiştir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
51 Seri No'lu Tebliğ ile yeme içme hizmetlerinde KDV oranının nasıl uygulanacağı konusunda getirilen farklı örnekler şunlardır:
- Kafeterya örneği 135. Kafeterya ruhsatına sahip olan (K) Kahvecisi, kendi hazırladığı kahvelerin yanında (T) işletmesinden temin ettiği keklerin de satışını yapmaktadır 135. Müşteri, işletmeye ait alanda oturmak yerine siparişlerinin paketlenmesini istediğinde, kafeterya ruhsatına sahip (K)'nın yaptığı tüm satışlarda %10 oranında KDV hesaplanır 135.
- Lokanta örneği 123. (G) Lokantasında yemek yiyen müşteri (D), lokantadan ayrılırken 1 kg baklava satın almıştır 123. Lokanta, müşteriye vermiş olduğu yemek hizmeti ile baklava satışında da %10 oranında KDV hesaplayacaktır 123.
- Pasta örneği 135. (A) Pastanesi, telefonla verilen sipariş üzerine imalathanesinde 8 kişilik doğum günü pastası hazırlamıştır 135. Müşteri, pastanın ev adresine gönderilmesi yerine iş çıkışı pastaneye gelerek pastayı alacağını bildirmiştir 135. İş çıkışında sipariş pastanın yanında 1 kg kuru pasta ve 2 şişe limonata satın almıştır 135. Pastane işletme ruhsatına sahip (A)'nın sipariş suretiyle hazırladığı pasta ve yanındaki gıda satışlarında da %10 oranında KDV hesaplanacaktır 135.
- Büfe örneği 125. Sahilde faaliyet gösteren (B) Büfe İşletmesi, yiyecek ve içecek hizmetlerine yönelik işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde büfesinin önüne yerleştirdiği masa ve taburelerde oturan müşterileri ile sahilde bulunan şezlonglarda denize girenlere tost, çay ve meşrubat satışı yapmaktadır 125. (B) Büfe İşletmesi, fiilen yiyecek ve içecek hizmetleri sunduğundan, hazırladığı tost ve çayın yanında dışarıdan temin ettiği gıda maddelerinin satışında da %10 oranında KDV hesaplayacaktır 125.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: