• Buradasın

    Yağlayım da ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Yağlayım" kelimesinin anlamı bulunamadı. Ancak, "yağlayabilme" kelimesinin anlamı şu şekilde açıklanabilir:
    Yağlayabilme, "yağlayabilmek işi" anlamına gelir 235.
    Bu kelime, TDK'ya göre bir isim olarak sınıflandırılmıştır 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yağlamanın amacı nedir?

    Yağlamanın amacı: Sürtünmeyi azaltmak ve yüzeyleri kayganlaştırmak, böylece hareketin daha kolay ve verimli olmasını sağlamak. Aşınmayı ve hasarı engellemek, ekipmanların ömrünü uzatmak ve bakım maliyetlerini düşürmek. Korozyon ve oksidasyonu önlemek, metal yüzeyleri havayla doğrudan temastan korumak. Isı dağılımını sağlamak, sistemin içinde aşırı ısınmayı önlemek. Yağ ve yakıt karışımını engellemek, verimli yanmayı ve motorun doğru çalışmasını sağlamak.

    Yağlama nasıl yapılır?

    Yağlama (Kayseri yağlaması veya şebit olarak da bilinir) yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 4 su bardağı un, yarım su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt, bir yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı instant maya, bir tatlı kaşığı toz şeker. İç harç için: 350 gram kıyma, üç adet rendelenmiş domates, bir buçuk yemek kaşığı domates salçası, bir adet soğan, bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı tuz, yarım su bardağı su, bir adet köy biberi. Yapılışı: 1. Hamurun hazırlanması: Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın. 2. Mayalanma: Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın. 3. Bezelerin hazırlanması: Mayalanan hamurdan bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın. 4. İç harcın hazırlanması: Soğanları küp küp doğrayın. 5. Birleştirme: Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın. 6. Servis: Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve yağlamayı dilimleyerek servis edin. Yağlama yaparken, hamurun iyi mayalanması, kıymalı harcın lezzetli olması ve pişirme sırasında hamurun tam kıvamında olması gibi püf noktalara dikkat edilmelidir.

    Yağlama çeşitleri nelerdir?

    Yağlama çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir: Gres ile yağlama: Gres pompaları ile rulman yağlamasından iş makinası yağlamasına kadar birçok alanda uygulanır. Sıvı yağ ile yağlama: Birbirine çok yakın makine parçalarının yağlanmasında ve çalışma sıcaklığının düşürülmesi gerektiğinde kullanılır. Çarpmalı yağlama: Yüksek devirli, küçük güçlü kompresörlerde uygulanır. Cebri yağlama: Yüksek soğutma kapasitesine sahip kompresörlerde, yağ pompası ile yapılır. Elle yağlama: Yağın el ile sürülmesi veya yağdanlıklar kullanılarak makinelerin çeşitli kanallarına ve deliklere, gresörlüklere, gres nipellerine basılması işlemidir. Manuel yağlama: Gres tabancası veya benzeri geleneksel aletlerle yapılır. Otomatik yağlama: Ekipmana doğru miktarda yağlayıcıyı doğru zamanda ve yerde sağlayan sistemdir.

    Yağ kelimesinin diğer anlamı nedir?

    Yağ kelimesinin diğer anlamları şunlardır: Kimyasal madde: Birleşiminde stearik, oleik, palmitik asitlerle gliserin bulunan, bitkisel veya hayvansal kökenli madde. Sanayi ürünü: Vazelin veya mazot gibi yağları andıran, sanayide kullanılan mineral madde. Vücut atığı: Vücudun atması gereken amonyak, üre gibi maddeleri içine alarak deriden sızan ve ter kokusunu veren madde. Kokulu sıvı: Güzel kokulu bitkilerden çıkarılan uçucu, kokulu ve sıvı madde, örneğin gül yağı. Abartılı övgü: Mecazi anlamda kullanılan abartılı övgü.