• Buradasın

    Sebep sonuç ve amaç sonuç örnekleri nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sebep-Sonuç ve Amaç-Sonuç Cümleleri Örnekleri:
    Sebep-Sonuç Cümleleri:
    1. Yağmur yağdığı için dışarı çıkamadım 1.
    2. Hasta olduğu için okula gelememiş 2.
    3. Malzeme yetersizliğinden inşaat yarım kaldı 3.
    Amaç-Sonuç Cümleleri:
    1. Sınavı kazanmak için çok çalışmış 1.
    2. Kilo vereyim diye spor yapıyor 2.
    3. Bildiklerini anlatmak üzere karakola başvurdu 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Gerekçe ve neden sonuç arasındaki fark nedir?
    Gerekçe ve neden-sonuç arasındaki fark şu şekildedir: - Gerekçe, bir eylemin veya durumun neden yapıldığını açıklayan sebeptir. - Neden-sonuç ise, bir olayın veya durumun gerçekleşme ya da gerçekleşmeme sebebini ortaya koyan cümledir. Özetle, gerekçe tek bir cümlenin parçası olabilirken, neden-sonuç ilişkisi birden fazla cümleyi kapsayabilir.
    Gerekçe ve neden sonuç arasındaki fark nedir?
    5 tane amaç sonuç cümlesi söyler misin?
    İşte 5 tane amaç sonuç cümlesi: 1. Yarışmayı kazanmak için şiirlerin yazımına dikkat etti. 2. Voleybol maçını kazanmak için taktikleri diğerlerine anlattı. 3. Senin yüzünü görebilmek için elimden geleni yaptım. 4. Daha sağlıklı yaşamak için sabahları koşuya çıkıyor. 5. Misafirleri mutlu etmek için özel bir yemek hazırladı.
    5 tane amaç sonuç cümlesi söyler misin?
    Neden ve sebep aynı şey mi?
    Evet, "neden" ve "sebep" aynı şeyi ifade eder. Bu iki kelime, bir olayın veya durumun gerçekleşme sebebini belirten eş anlamlı kelimelerdir.
    Neden ve sebep aynı şey mi?
    Amaç sonuç cümleleri nasıl bulunur?
    Amaç sonuç cümlelerini bulmak için cümleye "hangi amaçla" sorusu sorulur. Ayrıca, amaç anlamı "mek üzere", "mek için", istemek, diye, hedeflemek gibi sözcükler ve "-e, -a" eki ile de sağlanabilir.
    Amaç sonuç cümleleri nasıl bulunur?
    Amaç-sonuç ve sebep-sonuç nasıl ayırt edilir?
    Amaç-sonuç ve sebep-sonuç cümleleri arasındaki fark şu şekilde ayırt edilebilir: 1. Amaç-sonuç cümlelerinde: Bir işin, durumun, olayın gerçekleşmesi bir amaca bağlı olarak anlatılır. 2. Sebep-sonuç cümlelerinde: Bir eylemin hangi gerekçeyle veya hangi sebeple yapıldığı bildirilir.
    Amaç-sonuç ve sebep-sonuç nasıl ayırt edilir?
    10 tane neden sonuç cümlesi söyler misin?
    İşte 10 tane neden sonuç cümlesi: 1. Seninle bir daha konuşmayacağım çünkü sana küstüm. 2. Sınav umduğum gibi zor değildi çünkü kolaydı. 3. Yakında hasta olacak zira bitkin görünüyordu. 4. Dün izlediğim film çok iyiydi çünkü filmin senaryosu bir baş yapıttı. 5. Okuldan devamsızlık izni aldım çünkü çok üşütmüşüm. 6. Ona güvenmiyorum çünkü bana güven vermiyor. 7. Hızlı koşuyor çünkü çok atik. 8. Araba çok hızlı gidiyor çünkü motoru çok büyük. 9. Elektrikli araç kullanmalıyız çünkü doğayı az kirletiyor. 10. İşe gelemedi çünkü çok hasta olmuş.
    10 tane neden sonuç cümlesi söyler misin?
    Neden ile sebep arasındaki fark nedir örnek?
    Neden ve sebep kavramları genellikle birbirinin yerine kullanılsa da, aralarında ince bir fark vardır. Neden, belirli bir olayın meydana gelmesine neden olan etkenleri açıklar. Örnekler: - Neden: Hava soğuk olduğu için mont giydi - Sebep: Düzenli çalıştığından sınavı geçti
    Neden ile sebep arasındaki fark nedir örnek?