• Buradasın

    Özgü olmak ne demek TDK?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Özgü olmak deyimi, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre üç farklı anlamda kullanılabilir 34:
    1. Birine, bir şeye ait olmak 24. Örnek cümle: "Bu tatlı bu bölgeye özgü" 2.
    2. Belli bir kimsede, şeyde veya türde bulunmak 24. Örnek cümle: "Bu gülüş, tip bu adama özgü bir şey" 2.
    3. Aynı cinsten başka hiçbir türde veya bireyde rastlanılmamak 24. Örnek cümle: "Sıra dışı insanlara özgü özellikler hep ilgimi çekmiştir" 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Özgün bir insan nasıl anlaşılır?
    Özgün bir insanı anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir: 1. Gerçekçilik: Hayatı olduğu gibi kabul eder ve çevresindeki insanları değiştirmeye çalışmaz. 2. Kendini Kabul: Olumsuz özellikleriyle birlikte kendini kabul etmiş ve kendiyle barışıktır. 3. Dikkat Çekme: Girdiği ortamlarda kendine has kişiliği ve konuşma tarzıyla dikkat çeker. 4. Mizah Anlayışı: Düşmanca olmayan bir mizah anlayışına sahiptir ve bu, insanlarla olan ilişkilerini olumlu etkiler. 5. Duygu İfadesi: Duygularını özgürce ve net bir şekilde ifade eder, düşüncelerini çekinmeden ortaya koyar. 6. Hatalardan Ders Çıkarma: Hatalarına takılıp kalmaz, bunlardan ders çıkarıp yoluna devam eder. 7. Motivasyon Kaynağı: Kendi motivasyonlarını kendisi yaratır ve başkalarının eleştirileri karşısında demoralize olmaz.
    Özgün bir insan nasıl anlaşılır?
    Özgün ne anlama gelir?
    Özgün kelimesi üç farklı anlamda kullanılabilir: 1. Yalnız kendine özgü bir nitelik taşıyan, orijinal. 2. Bir buluş sonucu olan, nitelikleri bakımından benzerlerinden ayrı ve üstün olan. 3. Çeviri olmayan, asıl olan (metin).
    Özgün ne anlama gelir?
    Öz ne demek?
    "Öz" kelimesi farklı bağlamlarda çeşitli anlamlara gelebilir: 1. Felsefe Terimi: Varlığın aslını kuran temel özellik, bir şeyin bireysel ve gerçek olan kendine özgü biçimi. 2. Edebiyat Terimi: Ruh anlamında kullanılan bir terimdir. 3. Coğrafya Terimi: Akarsu, dere, çay anlamında kullanılan bir terimdir. 4. Bitki Bilimi Terimi: Bitkilerin kök, gövde ve dallarının boydan boya ortasında bulunan, hafif, gevrek ve çoğu yumuşak bölüm. 5. Genel Kullanım: Kendi, zat anlamında zamir olarak da kullanılır.
    Öz ne demek?
    Size özgü ne demek?
    "Size özgü" ifadesi, belirli bir kişiye veya şeye ait olan, sadece onda bulunan anlamına gelir.
    Size özgü ne demek?
    Benzeri olmayan ne demek TDK?
    Benzeri olmayan ifadesi, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre "benzersiz" olarak tanımlanmaktadır.
    Benzeri olmayan ne demek TDK?