• Buradasın

    Meğerki ve meğer arasındaki fark nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Meğerki" ve "meğer" kelimeleri farklı anlamlar taşır ve farklı bağlamlarda kullanılır:
    1. "Meğerki": İstek veya emir kipinde olan ve biri diğerini engelleyecek durumda bulunan iki tümceyi birbirine bağlayan bir bağlaçtır 13. Örnek cümle: "Bu iş bitmeyecek, meğerki siz de yardım edesiniz" 1.
    2. "Meğer": Bir durumu veya gerçeği sonradan öğrenmek veya fark etmek anlamında kullanılan bir kelimedir 45. Örnek cümle: "Meğer o, beni aldatıyormuş" 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Meğer ile ilgili cümleler nelerdir?

    Meğer kelimesi ile ilgili bazı cümleler: 1. Meğer öbürleri de bu işi duymuşlarmış. 2. Geri gidecek oldum, meğer uyanıkmış, girdiğimi duymuş. 3. Meğer kendisine 46 yaşında ihtiyarlamış gözüyle bakılan hasta Salâhattin Bey bu evi ne kadar çok dolduruyormuş! 4. Meğer Barry üst kattaki daireye yeni taşınmış ve jakuzinin apartmana ait olduğunu sanmış. 5. Meğer kız sosyalistmiş, bilirsin, şu Oxfordlu sosyalistlerden. 6. Meğer o da geziniyormuş. 7. Meğer en iyi arkadaşı olduğumu söylüyordu, meğer sıra arkadaşlarını benden daha çok seviyormuş. 8. Meğer çok sert görünüşünün ardında yumuşacık bir kalbi varmış.

    Meğer ve meğerse arasındaki fark nedir?

    "Meğer" ve "meğerse" arasındaki fark, kullanım bağlamına göre değişir: 1. "Meğer", daha önce bilinmeyen bir şeyin sonradan fark edilmesini ifade eder. 2. "Meğerse" ise, bir olayın gerçekleşmesinin ardından, beklenen ya da öngörülen bir durumu ifade etmek için kullanılır.

    Meğerse ne anlama gelir?

    "Meğerse" kelimesi, beklenmeyen, bilinmeyen bir durumu ifade etmek için kullanılan bir bağlaçtır. Ayrıca, "oysaki" veya "hâlbuki" anlamlarında da kullanılabilir.

    Meğer ki nasıl kullanılır?

    "Meğer ki" ifadesi, bir sonraki cümlenin doğruluğunu vurgulamak için önceki cümleye atıfta bulunarak kullanılır. Örnek cümleler: - Bugün okula gitmeyeceğim, meğer ki sınav olduğunu unutmuşum. - Yemek yapmayı bilmiyordum, meğer ki annemden öğrenebilirdim. Bu ifade, bağlaç olarak kullanılır ve yan yana yazılır, aralarında boşluk bırakılmaz.