• Buradasın

    Kehfe neden 300 yıl uyudu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ashab-ı Kehf (Yedi Uyurlar) 300 yıl uyudu çünkü Allah'ın mucizesiyle bir mağaraya sığındıktan sonra derin bir uykuya daldılar 13. Bu olay, Roma İmparatoru Diocletianus'un zulmünden kaçmak için gerçekleşti 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    300 yıl uyuyan kim?

    300 yıl uyuduğu rivayet edilen kişiler, Yedi Uyurlar olarak da bilinen Ashab-ı Kehf'tir. İslam, Hristiyanlık ve daha birçok toplumun efsanelerine konu olan Yedi Uyurlar'ın hikayesi, MS 2. yüzyılda geçer. Yedi Uyurlar'ın isimleri Kur'an-ı Kerim'in Kehf Suresi'nde geçer ve bu isimler Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş ve Kefeştatayyuş'tur. Yedi Uyurlar'ın uyuduğu rivayet edilen mağaralardan bazıları, Tarsus, Efes (Selçuk), Lice ve Afşin'de bulunmaktadır.

    Kehfe 68 ve 69 ne anlatıyor?

    Kehf Suresi 68. ve 69. ayetler, Hz. Musa ile Hz. Hızır arasındaki bir diyaloğu anlatır. 68. ayette Hz. Hızır, Hz. Musa'ya şöyle der: "Sen benimle beraberliğe asla katlanamazsın, içyüzünü kavrayamadığın ve zâhiren yanlış gibi görünen şeylere nasıl sabredebilirsin ki?". 69. ayette ise Hz. Musa, "İnşallah benim sabırlı olduğumu göreceksin, sana hiçbir konuda karşı gelmeyeceğim" diye cevap verir.