Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Keçi kesimi, İslami usullere göre şu şekilde yapılır:
- Hazırlık: Kesimden önceki gün keçi beslenmez ve bütün gün aynı suda tutulur 4. Kesimden 3 saat önce su içmesi durdurulur 4. Keçi, bir hortumla iyice yıkanır 4.
- Kesim:
- Kan Akışı: Kanın tamamen boşalması için hayvan, arka ayaklarından asılır 4.
- Derinin Yüzülmesi: Boyun bir ip ve streç film ile sarılır, arka ayaklarda ve uyluklarda kesikler yapılır, deri anüs ve kuyruk çevresinden kesilir 4.
- Karkas Kesimi: Mide, bağırsaklar, karaciğer ve diğer organlar çıkarılır, et parçalara ayrılır ve soğutulur 4.
Keçi kesimi, uzmanlık gerektirdiğinden, bu işlemi bir profesyonele bırakmak en güvenli yoldur.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: