• Buradasın

    İlim bir nokta idi cahiller onu çoğalttı ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    “İlim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı” sözü, Hz. Ali’ye atfedilen bir sözdür 2.
    Bu söz, iki farklı şekilde yorumlanabilir:
    1. Tasavvufi açıdan: Bu, Hakk’ın cahili olup nefsini ve Rabbini bilmeyenlerin, halktan aldıkları ilmi aktarmaları ve bu ilmi batıl yollarla çoğaltmaları anlamına gelir 1.
    2. Genel anlamda: Konunun aslını bilen bir kişinin nazarında ilmin tek bir husus olduğu, ancak gerçek mahiyetini bilmeyenlerin o noktayı genişleterek farklı yorumlar yapmaları demektir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cahil ne demek?

    Cahil kelimesi, üç farklı anlamda kullanılabilir: 1. Öğrenim görmemiş, okumamış kişileri tanımlamak için kullanılır. 2. Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan anlamında kullanılır. 3. Deneysiz, genç, toy (delikanlı veya kız) anlamında kullanılır.

    Cahillikle ilgili atasözleri nelerdir?

    Cahillikle ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Cahilin ibadetinden âlimin uykusu hayırlısıdır". 2. "Cahil adam meyve vermeyen ağaca benzer". 3. "Cahil cesur olur". 4. "Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan güçtür". 5. "Cahilin dostluğundan, alimin düşmanlığı yeğdir".

    Cahil ile ilgili atasözleri nelerdir?

    Cahil ile ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Cahilin sofusu, şeytanın maskarası." - Bilgisiz ama dindar görünmeye çalışan insanlar kolayca yanlış yollara sapabilir. 2. "Cahilin dostluğundan alimin düşmanlığı yeğdir." - Akılsız bir insanın dostluğu bile tehlikeli olabilir, bilgili bir düşmanın düşmanlığı daha iyidir. 3. "Cahil adam meyve vermeyen ağaca benzer." - Bilgisiz insan yararsızdır, çevresine fayda sağlamaz. 4. "Cahil günde bin hatır yıkar, alim yapar." - Düşüncesiz ve kırıcı sözler söyleyen cahil, bilgili ve düşünceli insan ilişkileri düzeltebilir. 5. "Cahil cesur olur." - Bilgisiz insanlar, yaptıkları işin nasıl bir sonuç doğuracağını düşünemedikleri için cesurca davranırlar.