• Buradasın

    En uzun Türkçe atasözü nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En uzun Türkçe atasözü "Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır" olarak kabul edilmektedir 13.
  • Konuyla ilgili materyaller

    30 tane atasözü ve anlamı nedir?
    İşte 30 tane atasözü ve anlamları: 1. Damlaya damlaya göl olur: Küçük adımların biriktikçe büyük sonuçlar doğurduğunu ifade eder. 2. Düşenin dostu olurmuş: Kişinin başarısız olduğunda çevresindeki insanların ilgisizleşebileceğini anlatır. 3. Her işin başı sağlık: Sağlığın en önemli değer olduğunu ve sağlık olmadan diğer şeylerin anlamsız olduğunu belirtir. 4. İnce eleyip sık dokumak: Dikkatle seçim yapmanın ve ayrıntılara dikkat etmenin gerekliliğini vurgular. 5. Yavaş yavaş ölür insan: Kendine bakmayan ve yaşamını dolu dolu yaşamayan insanların zamanla ruhen öldüğünü ifade eder. 6. Göz var nizam var: Gözün gördüğü yerde düzen olduğunu, denetlenen bir yerin daha düzenli olduğunu anlatır. 7. Taş taşıyana ağırdır: Bir işi yapan kişi, o işin zorluklarını en iyi anlar. 8. Günü gününe yaşamak: Anın tadını çıkarmak ve günlük yaşamın keyfini sürmek gerektiğini ifade eder. 9. Her işte bir hayır vardır: Olumsuz bir olayın bile uzun vadede bir olumlu etkisi olabileceğini belirtir. 10. İyi dost kara günde belli olur: Zor zamanlarda gerçek dostların kendini belli edeceğini ifade eder. Diğer atasözleri ve anlamları: 11. Kervan yolda düzelir: Bir işin başladıktan sonra gelişeceğini ve sorunların zamanla çözüleceğini anlatır. 12. Lafla peynir gemisi yürümez: Sadece sözle işlerin sonuca ulaşmayacağını, eyleme geçmek gerektiğini ifade eder. 13. Ne ekersen onu biçersin: Yaptığınız eylemlerin sonuçlarını kabullenmeniz gerektiğini anlatır. 14. Ormanın ağacını görmemek: Büyük bir durumu küçümsemek veya fark etmemek anlamına gelir. 15. Söz uçar, yazı kalır: Sözlü anlaşmalara değil yazılı belgelere güvenmek gerektiğini vurgular. 16. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer: Tecrübe sonucu dikkatli davranma gerekliliğini belirtir. 17. Taş yerinde ağırdır: Bazı hareketler doğru yerde ve doğru zamanda yapıldığında değer kazanır. 18. Zahmetsiz rahmet olmaz: Her verimli sonuç, iyi ve sıkı bir çalışmanın ürünüdür.
    30 tane atasözü ve anlamı nedir?
    En güzel Türk atasözleri nelerdir?
    En güzel Türk atasözlerinden bazıları şunlardır: 1. Armut dibine düşer: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. Bin ölçüp, bir biçmeli: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi: Düşünmeden yapılan işler pişmanlık getirebilir. 4. Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz: Emek vermeden yapılan herhangi bir işten kazanç elde etmek zordur. 5. İki karpuz bir koltuğa sığmaz: İnsan iki önemli işi aynı anda yapamaz. 6. Güneş balçıkla sıvanmaz: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 7. Her işin başı sağlık: İnsanın yapacağı her iş sağlığa bağlıdır. 8. Sakla samanı, gelir zamanı: Şu an işe yaramaz gibi görünen şeyler, ileride faydalı olabilir.
    En güzel Türk atasözleri nelerdir?
    En çok bilinen Türk atasözü nedir?
    En çok bilinen Türk atasözlerinden biri "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" atasözüdür.
    En çok bilinen Türk atasözü nedir?
    Bütün atasözleri nelerdir?
    Bütün atasözleri arasında en sık kullanılanlardan bazıları şunlardır: 1. Acı patlıcanı kırağı çalmaz: Zorluklarla karşılaşmaya alışkın olan kimse, benzeri kötü olaylar karşısında da kolay kolay etkilenmez. 2. Ateş düştüğü yeri yakar: Üzücü bir durum yaşandığı zaman, acıyı en çok o durumdan etkilenen kişi yaşar. 3. Bir elin nesi var, iki elin sesi var: Bir işi tamamlamak ve başarılı sonuçlar elde etmek için birlik olmak gerekir. 4. Besle kargayı, oysun gözünü: Yapılan iyiliğin kıymetini bilmeyen kişiler nankör olarak tanımlanır. 5. Can boğazdan gelir: Sağlıklı beslenmek, insan hayatı için çok önemlidir. 6. Lafla peynir gemisi yürümez: Kişi, bir işi yerine getirmeden önce o iş hakkında sözler verebilir, ancak bu sözler işi gerçekten tamamlayabileceği anlamına gelmez. 7. Minareyi çalan, kılıfını hazırlar: Kolay bir şekilde saklanamayacak kadar büyük bir yanlış yapan kişi, o yanlışın meydana getireceği olumsuz durumlardan kurtulmanın yollarını önceden düşünüp planlamıştır. 8. Öfke ile kalkan, zarar ile oturur: Öfke ile ve düşünülmeden yapılan bir davranışın sonucu her zaman pişmanlık olur. 9. Üzüm üzüme baka baka kararır: Zamanlarının çoğunu bir arada geçiren insanların huyları ve davranışları da zamanla birbirlerine benzer. 10. Yuvayı dişi kuş yapar: Bir evde dirlik ve düzeni sağlayan kadındır.
    Bütün atasözleri nelerdir?
    En uzun ve en kısa atasözleri nelerdir?
    En uzun atasözü olarak, İngilizce'de "The longest journey starts with a single step" (En uzun yolculuk tek bir adımla başlar) ifadesi gösterilebilir. En kısa atasözü ise, Çin atasözlerinden "Hızlı koşanın önüne engel çıkmaz" sözüdür.
    En uzun ve en kısa atasözleri nelerdir?
    En uzun deyim ve atasözleri nelerdir?
    En uzun deyim olarak "dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" deyimi gösterilebilir. En uzun atasözü ise "abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır" atasözüdür.
    En uzun deyim ve atasözleri nelerdir?
    En uzun atasözü hikayesi hangisi?
    En uzun atasözü hikayesi olarak "Aç Ayı Oynamaz" atasözü hikayesi öne çıkmaktadır. Hikaye şu şekildedir: Oduncunun biri ormanda odun toplarken aç ve yorgun bir ayıya denk gelir ve onu evine alıp besler. Ayı güçlenip pençeleri sertleşince oduncu, ayıyı zincirleyip pazara satmaya karar verir. Bir alıcı çıktığında oduncu, ayının oynayıp oynamayacağını sorar ve alıcı "Oynar tabii ki" der. Oduncu, "Oynamasına oynar da, önce karnını doyurmanız gerek, aç ayı oynamaz!" diye cevap verir.
    En uzun atasözü hikayesi hangisi?