• Buradasın

    Bir şeyi göze almak deyim mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Bir şeyi göze almak" ifadesi deyim olarak kullanılır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Deyim ne demek?

    Deyim, genellikle gerçek anlamından az çok ayrı, kendine özgü bir anlam taşıyan kalıplaşmış bir söz öbeğidir. Özellikleri: - Deyimler, en az iki kelimenin bir araya gelmesiyle oluşur. - Kalıplaşmış ifadeler olduğu için kelimelerin yerleri değiştirilemez ve eş anlamlıları getirilemez. - Şahıs ve zamana göre çekimlenebilirler. - Genellikle mecaz anlamlıdırlar. - Bir kavramı ya da durumu anlatmak için kullanılır, ders verme amacı taşımazlar.

    Atasözü ve deyimler nelerdir?

    Atasözü ve deyim kavramları, Türkçe dilinde sıkça kullanılan ve farklı anlamlara sahip ifadelerdir. Atasözleri, uzun deneyim ve yaşanmışlıklardan yola çıkarılarak söylenen, kısa ve özlü öğütler veren cümlelerdir. İşte bazı örnekler: "Acele işe şeytan karışır". "Ak akçe kara gün içindir". "Akıl akıldan üstündür". Deyimler ise, gerçek anlamlarından farklı bir anlam taşıyan kalıplaşmış ifadelerdir. İşte bazı örnekler: "Burnunda tütmek". "Göz ardı etmek". "Dilli düdük".

    Göze almak deyimi ne anlama gelir?

    "Göze almak" deyimi, bir iş nedeniyle karşılaşabileceği her türlü zararı ve tehlikeyi önceden kabullenmek anlamına gelir.

    Göze ne anlama gelir?

    "Göze" kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Hücre. 2. Su kaynağı, halk ağzında kullanılan bir tabir.

    Ölümü göze almak deyimi ne demek?

    "Ölümü göze almak" deyimi, yaptığı iş uğruna ölmekten korkmamak, yürekli davranmak anlamına gelir.

    Göze almamak deyimi ne anlama gelir?

    "Göze alamamak" deyimi, cesaret gösterememek, kendine güvenememek anlamına gelir.

    Göz ile ilgili deyimler nelerdir?

    Göz ile ilgili bazı deyimler şunlardır: 1. Göz açamamak: Yoğun işler yüzünden başka bir işle uğraşmaya vakit bulamamak. 2. Göz aşinalığı: Daha önceden görmüş gibi tanımak. 3. Göz banyosu: Güzel bir şeye hoşlanarak bakmak. 4. Göz boyamak: Nitelik olarak kötü bir şeyi iyiymiş gibi göstermek. 5. Göz değmek: Uğursuzluk getiren bakışlarla kötü duruma düşmek. 6. Göz kararı: Ölçülerek veya tartılarak kullanılan şeylerin göz kararı ile belirlenmesi. 7. Göz kesmek: Bir şeye tüm dikkatiyle bakmak. 8. Göz kırpmak: Birine göz işareti yapmak. 9. Göz koymak: Bir şeyi ele geçirme isteği gütmek. 10. Göz kulak olmak: Bir şeyin korunması konusunda dikkatli olmak.