• Buradasın

    Arif olan anlar ne demek deyim?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Arif olan anlar" deyimi, herkesin anlayacağı kadar açık söylenmeyen bir sözün gerçek anlamını kavrayanlar için söylenen bir söz anlamına gelir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Deyim örnekleri nelerdir?

    İşte bazı deyim örnekleri: 1. Ateşten gömlek giymek: Çok zor ve tehlikeli bir işe girişmek. 2. At gözlüğü ile bakmak: Dar görüşlü ve önyargılı olmak. 3. Ava giden avlanır: Birinin başkasına zarar vermeyi planlarken, kendisi zarar görür. 4. Ayağını yorgan altında uzatmak: Rahat ve tembel bir şekilde yaşamak. 5. Ağzı kulaklarına varmak: Çok sevinmek, sevindiği her hâlinden belli olmak. 6. Akıntıya kürek çekmek: Olmayacak, gerçekleşmeyecek bir iş uğrunda boşuna çaba sarf etmek. 7. Baltayı taşa vurmak: Beklenmedik bir sonuçla karşılaşmak.

    Arif olan anlasın kimin sözü?

    "Arif olan anlasın" sözü, Metin Eloğlu'na aittir.

    Az bilinen deyimler ve anlamları nelerdir?

    İşte bazı az bilinen deyimler ve anlamları: 1. "Karga tulumba etmek". 2. "Düşte görse hayra yormamak". 3. "Aba altından değnek göstermek". 4. "Dengi dengine". 5. "Fincancı katırlarını ürkütmek". 6. "Çam devirmek". 7. "Atı alan Üsküdar'ı geçti".

    10 tane deyim ve anlamı nedir?

    İşte 10 tane deyim ve anlamları: 1. Göz var nizam var: Her şeyin bir düzeni olmalı, kurallara uyulmalı. 2. Ateşle oynamak: Tehlikeli bir durumla karşı karşıya olmak, riskli bir iş yapmak. 3. Damlaya damlaya göl olur: Küçük miktarların birikerek büyük bir değer oluşturacağı anlamına gelir. 4. Taş yerinde ağırdır: Her şeyin kendi yerinde ve konumunda değerli olduğunu belirtir. 5. İki karpuz bir koltuğa sığmaz: Aynı anda iki zor işi yürütmenin zor olduğunu ifade eder. 6. Dost acı söyler: Gerçek dostların, bazen acı da olsa doğruyu söylemeleri gerektiğini vurgular. 7. Gülü seven dikenine katlanır: Güzel şeylerin bazı zorlukları da beraberinde getirdiğini belirtir. 8. Ağaç yaşken eğilir: İnsanların, özellikle çocukların, eğitim ve yönlendirmeye daha yatkın oldukları anlamına gelir. 9. Sakla samanı, gelir zamanı: Gereksiz görünen şeylerin bile ileride işe yarayabileceğini ifade eder. 10. Her işin başı sağlık: Sağlığın her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan bir deyimdir.

    5 tane deyim ve anlamı nedir?

    İşte 5 tane deyim ve anlamları: 1. Elini taşın altına koymak: Bir işe cesaretle girmek, sorumluluk almak. Örnek cümle: "Herkes kaçıyordu ama o elini taşın altına koyarak projeyi tamamladı". 2. Kulak kesilmek: Bir sesi ya da konuşmayı dikkatle dinlemek. Örnek cümle: "Konuşmayı duyunca o tarafa kulak kesildi". 3. Ayağını yorganına göre uzatmak: Gelirine göre harcamak, savurganlık yapmamak. Örnek cümle: "Eğer ayağını yorganına göre uzatmazsan, borca batarsın". 4. Göze girmek: Birinin takdirini kazanmak; beğenilmek. Örnek cümle: "Uzun uğraşlar sonunda patronun gözüne girmeyi başardı". 5. Su gibi gitmek: Zamanın, olayların hızlıca geçmesi ya da çok çabuk gerçekleşmesi. Örnek cümle: "Tatilin ilk günleri su gibi geçti".

    Kısa deyimler ve anlamları nelerdir 3 tane?

    İşte üç kısa deyim ve anlamları: 1. "Ağzında bakla ıslanmamak". 2. "Bal dök yala". 3. "Çam devirmek".

    En çok kullanılan deyimler ve anlamları nelerdir?

    En çok kullanılan bazı deyimler ve anlamları: 1. "Hayırlı olsun". 2. "Afiyet olsun". 3. "Sağlık olsun". 4. "Göz var nizam var". 5. "Kervan yolda düzülür". 6. "Dost acı söyler". 7. "Ayağını yorganına göre uzat".