Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Anlatım bozukluğuna örnek bir paragraf:
"Yeni okula geldim ki ders zili çaldı. Aklım bir türlü almıyor. Çok sınıfta duran öğrencilerin elbette canı sıkılır. Öğretmen, konuyu en ayrımına kadar anlatmıştı. Türkiye’de birçok göl kuraklık tehlikesi yaşıyor. Bu makine iyi resim çekmiyor. İçeri girdi, önce kendini tanıştırdı. Her girişimden çekinmez. İnsanlar görüşleri farklı olabilir." 134.
Bu paragrafta, sözcüklerin yanlış yerde kullanılması, gereksiz sözcük kullanımı ve anlamca çelişen sözcüklerin bir arada kullanılması gibi anlatım bozuklukları bulunmaktadır 134.
- Sözcüklerin yanlış yerde kullanılması: "Yeni okula geldim ki ders zili çaldı" cümlesinde "yeni" sözcüğü yanlış yerde kullanılmıştır 4.
- Gereksiz sözcük kullanımı: "Türkiye’de birçok göl kuraklık tehlikesi yaşıyor" cümlesinde "kuraklık" sözcüğü gereksizdir 4.
- Anlamca çelişen sözcükler: "Öğretmen, konuyu en ayrımına kadar anlatmıştı" cümlesinde "ayrım" sözcüğü yanlış kullanılmıştır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: