• Buradasın

    24. Söz ne anlatıyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "24. Söz" ifadesi iki farklı bağlamda kullanılabilir:
    1. Söz (kitap): 1911 yılında Said Nursi tarafından yazılan ve İslamiyet ile ilgili düşünceleri anlatan bir kitaptır 2. Kitap, İslam'ın temel prensiplerine, dünya görüşüne ve toplum teşkilatına değinir 2.
    2. Söz (dizi): 2017 yılında yayınlanan bir Türk asker dizisidir 34. Dizi, Özel Kuvvet Timinin hikayesini anlatır ve 4 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan 24. bölümünde, Tim'in Agâh'ı yakalayıp güvenli bir şekilde Türkiye'ye getirme çabası ve sınır ötesindeki zorlu yolculuğu konu alınır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    24. Sözün ikinci dalı nedir?

    24. Sözün ikinci dalı, Risale-i Nur'da "Çok esrarın anahtarlarını tazammun eden iki sırrı beyan eder" şeklinde tanımlanmaktadır.

    24 Sözün 3. Dalı ne anlatıyor?

    24. Sözün 3. Dalı, Risale-i Nur'da, kıyamet alâmetleri ve bazı konularda yanlış anlaşılan hadislerin doğru bir şekilde anlaşılabilmesini sağlayan on iki asılı açıklamaktadır. Bu asıllar şunlardır: 1. Kıyamet alâmetlerinin üstü kapalı bir şekilde bildirilmesinin nedeni. 2. Dinî meselelerde delil gerektiren ve gerektirmeyen konular. 3. Bazı hurafelerin İslâma girişi. 4. Hadise dair yorumların hadisle karıştırılmasından doğan sonuçlar. 5. Evliya ilhamının hadisle karıştırılmasından doğan sonuçlar. 6. Hadisteki temsil ve kinayelerin, kelimelerin gerçek anlamlarıyla karıştırılmasından doğan sonuçlar. 7. Hadisteki teşbih ve temsillerin, cahillerin eline düşmesiyle gerçek sanılması. 8. Kıyamet vaktinin ve bazı önemli kişilerin gizli bırakılmasının sebepleri. 9. Dünyanın önemsizliğine ve bazı sûrelerin fazilet ve sevabına dair rivayetlerde mübalâğa olarak görülen hususların açıklaması. 10. Bazı işlerin fazilet ve sevabına, yahut kötülüğüne dair rivayetlerde mübalâğa olarak görülen hususların açıklaması. 11. Hadislerde, yorumlanmayı ve tabir edilmeyi gerektiren benzetmeler. 12. Kur'ân ve felsefenin bakış açılarındaki farklılık ve bu farklılığın doğurduğu sonuçlar.