• Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) tezli yüksek lisans programının süresi 4 yarıyıl olup, en çok 6 yarıyılda tamamlanır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İSG eğitimi kaç yıl takip edilir?

    İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi takip edilme süresi, işyerinin tehlike sınıfına göre değişir: - Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde eğitim 3 yılda en az bir defa ve 8 saat olarak düzenlenir. - Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde eğitim 2 yılda en az bir defa ve 12 saat olarak düzenlenir. - Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde eğitim yılda en az bir defa ve 16 saat olarak düzenlenir.

    İSG yüksek lisans kayıt nasıl yapılır?

    İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) yüksek lisans kaydı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Başvuru Tarihlerini Takip Etmek: Yüksek lisans programlarının başvuru tarihlerini öğrenmek önemlidir. 2. Gerekli Evrakları Hazırlamak: Genellikle lisans diploması, transkript, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, CV ve askerlik durumu belgesi gibi evraklar gereklidir. 3. ALES ve Yabancı Dil Puanı: Bazı üniversiteler ALES puanı ve YDS veya YÖKDİL gibi yabancı dil sınavı puanı talep edebilir. 4. Mülakat ve Bilim Sınavı: Başvuru sonrası üniversite tarafından yapılan mülakat veya yazılı sınava katılmak gerekebilir. 5. Kayıt İşlemleri: Şartları sağlayan adayların kayıtları enstitü tarafından yapılır. Kayıt olabilme şartları arasında dört yıllık lisans mezunu olmak ve ilgili alanlarda eğitim almış olmak yer alır.

    İSG yüksek lisans kaç ders?

    İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) yüksek lisans programları iki farklı yapıda olabilir: 1. Tezsiz yüksek lisans programı: Toplam 30 kredilik 10 ders ve bitirme projesinden oluşur. 2. Tezli yüksek lisans programı: Toplam 24 kredilik 8 ders ve kredisiz yüksek lisans tezinden oluşur.

    İSG 2 yıllık okuyup yüksek lisans yapılır mı?

    Evet, 2 yıllık (ön lisans) İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) okuyup yüksek lisans yapılabilir. İSG ön lisans mezunları, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programlarına geçiş yaparak yüksek lisans başvurusunda bulunabilirler.