Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt, homojen bir karışım değildir çünkü yağ kürecikleri ve proteinler gibi bileşenleri eşit şekilde dağılmamıştır ve görsel olarak ayırt edilebilmektedir 13.
Sütün homojen bir karışım olmamasının bazı nedenleri:
- Yağ: Süt içerisinde üst kısımda biriken yağ, suda çözünmeyen bir maddedir 1.
- Proteinler: Süt, kazein ve peynir altı suyu gibi kendi özelliklerine sahip olan ve diğer bileşenlerle eşit şekilde karışmayan proteinler içerir 3.
- Çözünmüş maddeler: Süt, laktoz (bir şeker), vitaminler, mineraller ve diğer çözünmüş maddeler içerir, ancak bunlar da eşit şekilde dağılmaz 3.
Bu nedenle, süt heterojen bir karışım olarak kabul edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: