Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su kalite sınıfları şunlardır:
- Sınıf I - Yüksek kaliteli su 14. İçme suyu olma potansiyeli yüksek olan yüzeysel sular, yüzme gibi vücut teması gerektirenler dahil rekreasyonel maksatlar için kullanılabilir su, alabalık üretimi için kullanılabilir nitelikte su, hayvan üretimi ve çiftlik ihtiyacı için kullanılabilir nitelikte su 14.
- Sınıf II - Az kirlenmiş su 14. İçme suyu olma potansiyeli olan yüzeysel sular, rekreasyonel maksatlar için kullanılabilir nitelikte su, alabalık dışında balık üretimi için kullanılabilir nitelikte su, mer’i mevzuat ile tespit edilmiş olan sulama suyu kalite kriterlerini sağlamak şartıyla sulama suyu 14.
- Sınıf III - Kirlenmiş su 14. Gıda, tekstil gibi nitelikli su gerektiren tesisler hariç olmak üzere, uygun bir arıtmadan sonra su ürünleri yetiştiriciliği için kullanılabilir nitelikte su ve sanayi suyu 14.
- Sınıf IV - Çok kirlenmiş su 14. Sınıf III için verilen kalite parametrelerinden daha düşük kalitede olan ve üst kalite sınıfına ancak iyileştirilerek ulaşabilecek yüzeysel sular 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: