Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su kalite sınıfları dört ana kategoriye ayrılır:
- Yüksek Kaliteli Su (I. Sınıf) 12. Bu sular, içme suyu olarak tek başına dezenfeksiyon ile kullanılabilir ve rekreasyonel amaçlar, alabalık üretimi, hayvan üretimi ve çiftlik ihtiyaçları için uygundur 12.
- Az Kirlenmiş Su (II. Sınıf) 12. İleri veya uygun bir arıtma ile içme suyu olarak kullanılabilir, balık üretimi (alabalık hariç), sulama suyu ve birinci sınıf sular dışında kalan diğer kullanımlar için uygundur 12.
- Kirli Su (III. Sınıf) 12. Gıda, tekstil gibi kaliteli su gerektiren endüstriler hariç, uygun bir arıtmadan sonra sanayide kullanılabilir 2.
- Çok Kirlenmiş Su (IV. Sınıf) 12. Kalite olarak düşük kalitedeki sulardır ve üst kalite sınıfına iyileştirilerek kullanılabilecek yüzeysel suları içerir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: