Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soya fasulyesi yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gerekenler:
- Toprak Hazırlığı: Sonbaharda toprak 20-25 cm derinlikte sürülmeli ve havalandırılmalıdır 12. Şubat ayında yabancı otlar temizlenmeli, nisan sonunda toprak tava geldiğinde birkaç kez daha sürüm yapılmalıdır 1.
- Ekim Zamanı: Toprak sıcaklığının 8-10 dereceye ulaştığı zaman ekim yapılmalıdır 15. Ana ürün için Nisan ortasından itibaren, ikinci ürün için ise Haziran ayında, hububat hasadının hemen ardından ekim yapılmalıdır 12.
- Gübreleme: Ekimle beraber dekara 2-3 kg saf azot ve 6 kg fosfor verilmelidir 13.
- Sulama: Ekimden hasada kadar dekara 500-600 ton su verilmelidir 15. Bitki boyu 8-10 cm olduğunda ilk sulama yapılmalıdır 15.
- Hastalık ve Zararlılarla Mücadele: Yabancı otlarla kimyasal mücadele ve çapalama yapılmalıdır 1.
- Bakteri Aşılaması: İlk kez ekimde, tohumların özel soya bakterisi ile aşılanması gereklidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: