Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Scoville acılık ölçeği, biberlerin ne kadar acı olduğunu ölçmek için kullanılan bir birimdir 24. İlk kez 1912 yılında Amerikalı eczacı Wilbur Scoville tarafından geliştirilmiştir 24.
Bu ölçek, biberdeki capsaicin (acılığa neden olan madde) miktarına göre belirlenir 24. Capsaicin ne kadar fazlaysa, biber o kadar acıdır 2.
Günümüzde tat panelleri yerine daha kesin ve güvenilir laboratuvar testleri tercih edilmektedir 2. En yaygın kullanılan yöntem ise Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC) olup, bu yöntemle biberdeki capsaicin ve benzeri maddelerin miktarı doğrudan ölçülür ve ardından veriler Scoville ısı birimine dönüştürülür 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: