Buradasın
Protein stabilizasyonu için hangi yöntemler kullanılabilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Protein stabilizasyonu için kullanılabilecek bazı yöntemler şunlardır:
- Liyofilizasyon (dondurarak kurutma) 134. Bu yöntem, degredasyonu azaltarak proteinin uzun süreli saklanmasını sağlar 3.
- Aşırı soğutma 13.
- Çapraz bağ oluşturma 3.
- Kimyasal modifikasyon 35.
- Katı formda tutma 3.
- Mutasyon 35.
- Püskürterek kurutma 13.
- Gliserol ekleme 2.
- Polivinil alkol (PVA) kullanımı 1.
- Yüzey etkin maddeler ekleme 1.
Protein stabilizasyonu için kullanılacak yöntem, proteinin türüne ve saklama koşullarına bağlı olarak belirlenmelidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: