• Buradasın

    Özel öğretim kurumları tarafından verilen okul öncesi eğitim faaliyeti (okula yönelik eğitim verilmeyen gündüz bakım (kreş) faaliyetleri hariç) hangi NACE?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Özel öğretim kurumları tarafından verilen okul öncesi eğitim faaliyeti (okula yönelik eğitim verilmeyen gündüz bakım (kreş) faaliyetleri hariç) NACE kodu 85.10.02 olarak belirlenmiştir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Eğitim alanında faaliyet gösteren kuruluşlar nelerdir?

    Eğitim alanında faaliyet gösteren bazı kuruluşlar şunlardır: 1. Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV): 1995 yılında Suna Kıraç öncülüğünde kurulmuş, eğitim parkları ve öğrenim birimleriyle hizmet vermektedir. 2. Anne Çocuk Eğitimi Vakfı (AÇEV): Eğitim alanında projeler geliştirmek, uygulamak ve danışmanlık hizmetleri vermek amacıyla 1993 yılında kurulmuştur. 3. Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV): 1944 yılında İstanbul'da eğitimin yaygınlaşmasını ve çağdaşlaşmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. 4. Milli Eğitim Vakfı (MEV): Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her kademede ve türdeki eğitim kurumlarına maddi ve manevi katkıda bulunmak üzere 1981 yılında kurulmuştur. 5. Türkiye Eğitim Vakfı (TEV): Vehbi Koç önderliğinde eğitime gönül vermiş insanlar tarafından kurulmuş, maddi olanaklardan yoksun çocuklara eğitim desteği sağlamaktadır. 6. Türk Eğitim Derneği (TED): 1928 yılında Atatürk'ün direktifleriyle kurulmuş, maddi imkanı olmayan Türk çocuklarının eğitimlerini desteklemektedir. 7. İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR): Köy çocuklarına eğitim desteği sağlamak, kitap yardımı yapmak ve öğretmenler için programlar düzenlemek amacıyla kurulmuştur.

    Eğitimi destekleyici faaliyetler hangi NACE?

    Eğitimi destekleyici faaliyetler NACE kodu 85.60 altında yer almaktadır.

    Okul öncesi dönemde özel eğitim hizmetleri nelerdir?

    Okul öncesi dönemde özel eğitim hizmetleri şunlardır: 1. Erken Çocukluk Dönemi Hizmetleri: 0-36 aylık özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için ailenin bilgilendirilmesini ve desteklenmesini de içeren hizmetler sunulur. 2. Zorunlu Okul Öncesi Eğitim: 36 ayını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için okul öncesi eğitim zorunludur ve eğitim süresi uzatılabilir. 3. Kaynaştırma/Bütünleştirme Eğitimi: Özel eğitim ihtiyacı olan çocukların, diğer akranlarıyla birlikte eğitim görmeleri esas alınır. 4. Destek Eğitim Odaları: Tam zamanlı kaynaştırma eğitimi alan öğrencilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek eğitim hizmetleri verilir. 5. Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP): Özel eğitim ihtiyacı olan çocukların gelişim özelliklerine ve eğitim ihtiyaçlarına göre bireyselleştirilmiş eğitim programları hazırlanır.

    Okul öncesi eğitimin tanımı nedir?

    Okul öncesi eğitim, çocukların 0-6 yaş aralığında fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla verilen sistemli eğitim sürecidir. Bu eğitim, çocukları ilkokula ve hayata hazırlamayı hedefler ve sadece akademik bilgilerle sınırlı kalmayıp, çocukların motor becerilerini geliştiren aktiviteleri de içerir.

    Gündüz bakım evi kreş hangi NACE kodu?

    Gündüz bakım evi (kreş) faaliyetleri için NACE kodu 88.91.01'dir.