• Buradasın

    Milli Eğitim Temel Kanunu'na göre Türk eğitim sisteminin temel ilkeleri nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Türk Milli Eğitim Temel Kanunu'na göre Türk eğitim sisteminin temel ilkeleri şunlardır:

    1. Genellik ve eşitlik 12. Eğitim kurumları herkese açıktır ve hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz 12.
    2. Ferdin ve toplumun ihtiyaçları 13. Milli eğitim hizmeti, vatandaşların istek ve kabiliyetleri ile toplumun ihtiyaçlarına göre düzenlenir 13.
    3. Yöneltme 13. Fertler, eğitimleri süresince ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde çeşitli programlara veya okullara yönlendirilerek yetiştirilirler 13.
    4. Eğitim hakkı 13. İlköğretim görmek her Türk vatandaşının hakkıdır ve vatandaşlar sonraki eğitim kurumlarından ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde yararlanırlar 13.
    5. Fırsat ve imkan eşitliği 13. Eğitimde kadın ve erkek herkese fırsat ve imkan eşitliği sağlanır 13.
    6. Süreklilik 13. Fertlerin genel ve mesleki eğitimlerinin hayat boyunca devam etmesi esastır 13.
    7. Atatürk inkılap ve ilkeleri ve Atatürk milliyetçiliği 13. Eğitim faaliyetlerinde Atatürk inkılap ve ilkeleri ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliği temel olarak alınır 13.
    8. Laiklik 13. Türk milli eğitiminde laiklik esastır ve din kültürü ve ahlak öğretimi zorunlu dersler arasında yer alır 13.
    9. Bilimsellik 13. Ders programları ve eğitim metotları, bilimsel ve teknolojik esaslara göre sürekli olarak geliştirilir 13.
    10. Karma eğitim 13. Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır, ancak eğitimin türüne göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir