• Buradasın

    Mektep ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mektep kelimesi, "okul" anlamına gelir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Mahalle mektebi nedir?
    Mahalle mektebi, Osmanlılar döneminde çocuklara temel eğitimin verildiği ilkokul anlamına gelir.
    Mahalle mektebi nedir?
    Alaylı ve mektepli ne demek?
    Alaylı ve mektepli terimleri, genellikle eğitim ve iş deneyimi bağlamında kullanılan kavramlardır: 1. Alaylı: İşin içinden yetişen, küçüklüğünden beri işin içinde olup, her ayrıntısına kadar uygulamada bilgi birikimine sahip olan kişidir. 2. Mektepli: Bir işi yapmadan önce onun okulunu okumuş, okulunda yetişmiş, işin en ince ayrıntısına kadar teorik bilgiye sahip olan kişidir.
    Alaylı ve mektepli ne demek?
    Medrese ve mektep farkı nedir?
    Medrese ve mektep arasındaki temel farklar şunlardır: - Mektep, okul anlamına gelir ve daha çok ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim veren kurumları ifade eder. - Medrese ise, Arapça kökenli "ders" kelimesinden türemiştir ve Osmanlı döneminde orta ve yüksek okul anlamında kullanılmıştır. Dolayısıyla, mektep daha temel ve pratik bilgilerin öğretildiği bir kurumken, medrese daha akademik ve dini ağırlıklı bir eğitim sunan bir kurumdur.
    Medrese ve mektep farkı nedir?
    İptidaî mektep ne demek TDK?
    İptidaî mektep ifadesi, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre "ilkokul" anlamına gelmektedir.
    İptidaî mektep ne demek TDK?
    Mektep ve okul aynı şey mi?
    Evet, "mektep" ve "okul" aynı şeyi ifade eder.
    Mektep ve okul aynı şey mi?
    Osmanlı'da kaç çeşit mektep vardı?
    Osmanlı Devleti'nde dört ana çeşit mektep bulunmaktaydı: 1. Sıbyan Mektepleri: İlköğretim seviyesindeki okullardı ve Kur'an-ı Kerim, okuma-yazma, temel dini bilgiler ve matematik öğretilirdi. 2. Medreseler: İslam Devletleri'nin en önemli eğitim merkezleri olup, yüksek dereceli eğitim kurumlarıydı. 3. Enderun Mektebi: Saray içinde yer alan ve mülki ve askeri idareciler yetiştiren bir okuldu. 4. Modern Mektepler: Tanzimat döneminden itibaren açılan, sivil ve askeri alanlarda uzmanlaşmış okullardı (örneğin, Mekteb-i Tıbbiye, Mekteb-i Mülkiye).
    Osmanlı'da kaç çeşit mektep vardı?