"Kelebek kanatları" ifadesi iki farklı bağlamda kullanılabilir: 1. Yemek Tarifi: Kelebek kanat tavuk tarifi için, tavuk kanatlarını ortadan keserek "kelebek" şeklini vermek gerekir. Bunun için: - Tavuk kanatlarını yıkayın ve kurulayın. - Bir bıçak yardımıyla kanatları ortadan kesin. - Büyük bir kapta zeytinyağı, soya sosu, bal, sarımsak, soğan, karabiber, tuz, kırmızı biber ve limon suyunu karıştırarak marinadı hazırlayın. - Tavuk kanatlarını marinada en az 1 saat, tercihen 4 saat dinlendirin. - Önceden ısıtılmış ızgarada veya fırında 200°C'de 25-30 dakika pişirin. 2. Kostüm Yapımı: Kelebek kanatları, karnaval kostümleri için de yapılabilir. Bunun için: - Kağıt, kumaş veya iplik ve tel gibi malzemeler kullanılabilir. - Kağıttan kanat yapmak için, kalın kağıt veya kartondan kesmek ve renkli bantla tel çerçeveye yapıştırmak gerekir. - Kumaştan kanat yapmak için, kalın telden çerçeve yapıp, bunu hafif esneyen bir kumaşla kaplamak gerekir.