• Buradasın

    HEK ne iş yapar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    HEK terimi iki farklı bağlamda kullanılabilir:
    1. Hacettepe Ekonomi Topluluğu (HEK): Hacettepe Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren bu topluluk, öğrencilerin bireysel gelişimine aracılık etmek amacıyla panel, konferans ve söyleşiler düzenler, süreli yayınlar çıkarır ve çeşitli toplum projelerinde yer alır 1.
    2. Hekim (Tıp Doktoru): Tıbbi durumları, bozuklukları ve hastalıkları teşhis ve tedavi eden sağlık profesyonelidir 5. Görevleri arasında hastaları muayene etmek, tahlil talep etmek, ilaç reçetelendirmek ve tedavi sürecini belirlemek bulunur 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Kimler iş yeri hekimi olabilir?

    İşyeri hekimi olabilmek için aşağıdaki şartlar gereklidir: 1. Tıp Fakültesi Mezunu Olmak: İlk ve temel şart, tıp fakültesi diplomasına sahip olmaktır. 2. İşyeri Hekimliği Eğitimi Almak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdan işyeri hekimliği eğitimi almak zorunludur. 3. Sınavı Geçmek: Eğitim programını başarıyla tamamlayan adaylar, Bakanlık tarafından düzenlenen işyeri hekimliği sınavına katılmak ve en az 70 puan almak zorundadır. İstisnai durumlar da mevcuttur: - İş sağlığı ve güvenliği bilim doktorları, - İSG alanında yardımcılık süresiyle beraber minimum sekiz yıl teftiş görevi yapmış hekim iş müfettişleri, - Genel Müdürlük ve ona bağlı departmanlarda İSG alanında sekiz yıl veya daha fazla faaliyet göstermiş hekimler, sınavsız olarak işyeri hekimi olabilirler.

    Hek işlemi nedir?

    HEK işlemi, "hurda, eskimiş ve kullanılamaz" anlamlarına gelen kelimelerin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Bu terim, genellikle şu bağlamlarda kullanılır: 1. Askeri Malzemeler: Kullanılmaz durumdaki askeri malzeme, araç ve gereçlerin tasfiyesi için kullanılır. 2. Demirbaş Malzemeler: Ekonomik ömrünü tamamlamış veya arızalanarak onarımı imkansız hale gelen demirbaş malzemelerin kayıttan düşürülmesi işlemi. 3. Tıbbi Cihazlar: Teknik ve fiziki nedenlerle kullanılamayacak durumdaki tıbbi cihazların hizmet dışı bırakılması.